Home ~ Je huis ~ Van kruimeldief naar hartendief

Het moment waarop de postbode mij het pakje overhandigt, beginnen mijn oren al te suizen. Ik heb een kruimelzuiger besteld. Online. Alweer een miskoop! Tenminste, dat veronderstel ik, want het pakketje weegt haast niks. Wat een licht prulletje! Wat gaat dat maar kunnen?

Wat een licht prulletje!

Wat gaat dat maar kunnen?

Terwijl ik mijn gloednieuwe kruimeldief uitpak, zakt mijn vertrouwen in het apparaat nog dieper. Kijk hem daar liggen op tafel. Een klein, slank ding. Mooi, dat wel. Een paar opzetstukken en een draad om hem mee op te laden aan het stopcontact. Dat is het. Met weinig verwachtingen sluit ik de kruimelzuiger aan op het elektriciteitsnet. Een rood lampje in de stekker licht op. Ondertussen ga ik al op zoek naar de retourbon.

Kruimeldief zonder poespas

Een paar uur later brandt het rode lampje nog steeds. Is hij nog aan het opladen of blijft dat lichtje gewoon altijd branden? Mijn geduld met die kruimelzuiger is op. Ik haal hem uit het stopcontact en duw zijn snuit in de kruimels, die ik deze morgen voor de gelegenheid onder de keukentafel heb laten liggen. Is me dat schrikken! Die kleine, lichte prul heeft me daar een zuigkracht! Ik kan het nauwelijks geloven. Na de kruimels stort hij zich op de haren op de badkamervloer. Eventjes heen en weer over de tegels en niemand ziet nog dat ik deze morgen alweer een gevecht met mijn weerspannige kapsel heb geleverd. De pluisjes van mijn wollen trui in de sofa, de korrels uit het omgevallen zoutvat in het keukenkastje, de confetti uit het opengesprongen perforatoropvangbakje, … mijn kleine, slanke kruimeldief komt overal mee weg. Hij zuigt zelfs vocht op.

Kruimeldief aan het werk

Lang leve de kruimelzuiger

Mijn lichte, slanke kruimeldief heeft inmiddels mijn hart gestolen. Zijn prestaties overstijgen elke verwachting. Maar dat is nog niet alles. Want als ik hem enkele dagen later voor de zoveelste keer ter hand neem, daagt het mij opeens dat ik hem nog steeds niet terug opgeladen heb.

“Is jouw accu nog niet leeg,” vraag ik mij af, terwijl ik de gemorste potgrond van het tapijt zuig. (Als je een kamerplant verplaatst, moet je zorgen dat je niet over je eigen voeten struikelt.) Maar nee, hij heeft nog geen nood aan een nieuwe oplaadbeurt. Hij houdt het echt lang vol. Dat heb ik nog bij geen enkele andere kruimeldief geweten.

Een is geen

De retourbon heb ik niet meer nodig. Integendeel, ik koop nog zo’n kruimelzuiger, van hetzelfde merk. Dan heb ik er een voor boven en een voor beneden. Wil je weten van welk merk mijn lichte, maar krachtige kruimeldief is? Dat hang ik liever niet aan de grote klok. Stuur me een berichtje en ik laat het jou weten.

door An


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *