Home ~ Je wereld ~ Tour de France-vakantie in de Franse Alpen: Les Deux Alpes en de vier cols

Een rustdag in Les Deux Alpes is de zesde etappe in onze Tour de France-vakantie in de Franse Alpen. Ideaal na een dag Ronde kijken en een tocht in het Parc National des Écrins.

Lui en loom in Les Deux Alpes

De Télécabine de Venosc hijst ons naar Les Deux Alpes. Vandaag is het een dagje luieren en puffen in de warmte. De mannen blijven plakken aan een cola op een terras. De vrouw schuimt de winkeltjes af, koopt nog een bus zonnemelk, pleisters tegen de blaren en een wollen muts. Laatste artikel is niet voor onmiddellijk gebruik.

Frankrijk Les Deux Alpes
Les Deux Alpes

Vandaag doen we letterlijk niets. Zelfs voor een afdaling met de zomerrodelbaan zijn we te loom. Les Deux Alpes is in de zomer half gesloten. Toch is het niet doods. De terrassen, die open zijn, zitten vol. De kabelbaan naar de gletsjer sluit al om 16 uur. Oeps, te laat ontdekt. Het is de moeite niet meer om nog naar boven te gaan. We zetten het op ons to-dolijstje voor een volgende vakantie in de Franse Alpen.

Morgen staan er vier cols op het programma van onze Tour de France-vakantie in de Franse Alpen.

Rondje Glandon – Mollard – Télégraphe – Gibier

Fietsen met volgwagen is de zevende etappe in onze Tour de France-vakantie in de Franse Alpen.

Onze eigen wielrenner fietst vandaag de Col du Glandon op. Wij blijven met de auto bij hem in de buurt. Onderweg maken we ons nuttig door een andere onfortuinlijke fietser met een lekke band te helpen. Gisteren hadden we er ook al een met een watertekort uit de nood geholpen. Het is een harde sport.

Frankrijk Col du Telegraph
Op weg naar de Col du Telegraph

Na de Glandon vervolgt onze ronde zich over de Col du Mollard naar de Col du Télégraphe. Vlak vóór Valloire dwingen de hitte en het gezond verstand de renner van de fiets. Na 90 kilometer en 4,5 uur pedaleren is het geen schande om in de auto te stappen. Een hitteslag is niet het doel van deze vakantie.

We rijden verder naar de Col du Galibier. Het landschap is adembenemend: hoog tussen de kale bergtoppen met zicht op de diepe dalen. De weg meandert zich door het ruwe maanlandschap. Ook met de auto is het een heel avontuur om deze af te leggen. De Galibier met de fiets bedwingen zal voor een andere keer zijn, maar een dag in de Franse Alpen is nooit verloren.

Morgen staat het Plateau d’Emparis op het programma van onze Tour de France-vakantie in de Franse Alpen.

door An


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *