Home ~ Je wereld ~ Rondje Nederland in 10 dagen: de Beekse Bergen en de Efteling

Wij wonen in Vlaanderen, dus Nederland is voor ons buitenland en buitenland is vakantie! Met deze ingesteldheid en op zoek naar een kindvriendelijk vakantieland vertrekken wij voor een tiendaagse rondreis in Nederland. Op de achterbank zitten onze kinderen van 5 en 2 jaar. De eerste drie dagen hebben we de Randstad leren kennen. Daarna maakten we kennis met Friesland, Gelderland en Drenthe. Via Apeldoorn en de Hoge Veluwe zakten we stilaan terug af naar het zuiden. Nu wachten er ons nog twee dagen pret en plezier in de Beekse Bergen en de Efteling.

We brengen de nacht door in een Formule 1-hotel in Waalwijk. We bezetten één kamer met tweepersoonsbed en een eenpersoons stapelbed erbovenop. Een wastafel heb je op de kamer. De douches en toiletten zijn gemeenschappelijk met een aantal andere kamers. Het is er clean, kil maar netjes. De douches en de toiletten worden na ieder gebruik automatisch gereinigd. Het is eerder een doorreishotel, maar wij zijn dan ook op doorreis. En goedkoop. Dit is zo wat de omschrijving van de Formule 1- en Etap-hotels. In de nieuwere hotels heb je ook kamers met privé-badkamer. Er zij geen speciale voorzieningen voor kinderen, maar ook geen onoverkomelijke problemen. Neem voor de veiligheid van de kleinsten de stoel, die op de kamer staat, mee naar de ontbijtruimte, want daar zijn er alleen maar krukken zonder rugleuning. De auto staat op de privé-parking. De komende twee nachten zitten we goed.

Nederland Beekse Bergen
De Beekse Bergen

Dag 9: De Beekse Bergen

De Beekse Bergen is een safaripark, waar je met je eigen wagen, met de bus, met de boot en te voet kunt doortrekken. Wij rijden eerst binnen met de auto. Na een uurtje zijn we rond. Dan zetten we de auto op de parking en gaan we met hetzelfde ticket terug binnen om het terrein te voet te verkennen. De boot hebben we niet genomen, waardoor we de panda’s niet hebben gezien.

Kinderen halen hun hartje op in de Beekse Bergen. Tussen de dierenverblijven in liggen kleine speeltuintjes gezaaid. Het onafgebroken beestjes-kijken kan voor een kind ook vervelend worden. De afwisseling met de speeltuintjes is dus zeker een succes. Het park is volledig berijdbaar met de buggy. Probeer ook de roofvogelshow en enkele voederpresentaties mee te pikken.

Dag 10: De Efteling

De Efteling is één grote sprookjestuin. Er zijn attracties voor groot en klein en ook voor de allerkleinsten. Let wel op voor belevenissen zoals Fata Morgana en Pandadroom: ze zijn rustig en je wordt er niet nat in, maar de muziek en geluidseffecten zijn luid en kunnen een peutertje bang maken. Carnaval Festival, daarentegen, mogen de kleinsten zeker niet overslaan. En wandel ook door het dorpje van het Volk van Laaf.

Nederland Efteling
De Efteling

De Efteling is volledig berijdbaar met de buggy. Bij de attracties, die ook voor kleinere kinderen geschikt zijn, is er doorgaans een standplaats voor de kinderwagens voorzien.

De wachttijden aan de attracties verminderen in de late namiddag. Het park is tot 21 uur open, maar om 20 uur hebben wij het gezien. De kleinste ligt al te slapen in zijn buggy. Het is onze laatste reisdag. Anderhalf uur later staan we thuis en liggen we in ons eigen bed.

door An


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *