Home ~ Je huis ~ Poetsen met HG mag met mate

Ik ben een grote voorstander van ecologisch poetsen en wassen. Het is ook niet nodig om iedere week het hele huis te desinfecteren. Elke dag een geut bleekwater door het toilet is in mijn ogen zelfs misdadig. Ik gebruik dus systematisch ecologisch verantwoorde schoonmaakproducten en wasmiddelen. Maar af en toe mag je er wel eens wat HG tegenaan gooien. In de volgende gevallen gun ik mijzelf een uitzondering op mijn milieubewuste huishouding.

Zwarte voegen tussen de douchetegels

Op de voegen tussen de tegels aan de douchewanden ontstaat er geleidelijk aan schimmelvorming. Resultaat: zwarte aanslag op het voegsel. Een milieuvriendelijke manier om deze te verwijderen is poetsen met azijn. Maar dit verloopt vrij moeizaam, waardoor je het meermaals moet herhalen. Het grootste probleem is echter dat azijn het cement in het voegsel en siliconen afbreekt. Het is dus geen goed idee om de voegen tussen je douchetegels veelvuldig met azijn te behandelen, want op den duur heb je geen voegen meer over. Daarom gebruik ik om de paar maanden de HG schimmelvlekkenreiniger schuimspray. Onmiddellijk resultaat en zonder veel geschrob! Het spul is helaas hetzelfde als bleekwater. Gebruik het, maar met mate.

Schuimspray van HG in douche

Verstopte afvoeren

Ik let erop om geen etensresten door de gootsteen te spoelen en om geen haren door de wastafelafvoer te jagen. Ook het toilet gebruik ik niet als vuilnisbak. Toch gebeurt het wel eens dat de afvoer van gootsteen, wastafel of toilet verstopt is. Als er dan toch een ontstopper moet bijgehaald worden, kies ik voor de HG-producten. Dan ben ik tenminste zeker dat ik het maar één keer moet gebruiken om het probleem op te lossen. Chemische producten gebruik je maar beter zo weinig mogelijk. Ik heb bijvoorbeeld al een keer de harenontstopper door de wastafel gegoten. Dat was een succes! Maar ik zorg er wel voor dat ik hem niet meer nodig heb. In de vuilnisbak met die uitgevallen haren!

Gele randen op je hoofdkussen

Nog zoiets waar je je hoofd kunt over breken: gele randen op je hoofdkussen. Dat komt naar het schijnt door het vocht dat je tijdens je slaap verliest: transpiratie, kwijlen, weet ik veel … Uiteindelijk komt het erop neer dat je gele randen op je hoofdkussen krijgt en dat deze niet verdwijnen bij het wassen. Je trekt wel een kussensloop over je hoofdkussen, maar toch! Om dit probleem te verhelpen, voeg ik één keer per jaar HG wasmiddel voor hoofdkussens toe in de wasmachine. Ik gebruik het niet alleen voor de hoofdkussens, maar ook voor de dekbedden. De gele randen zijn weg en ik slaap als een roos.

Was in de mand

HG heeft ook eco-producten

We moeten allemaal milieubewuster gaan leven. Gelukkig heeft ook HG dat begrepen. Inmiddels hebben ze twaalf duurzame producten aan hun assortiment toegevoegd, waaronder bijvoorbeeld ook een ontstopper. Ik heb ze nog niet gebruikt, maar ze zouden dezelfde doeltreffendheid en hetzelfde gebruiksgemak hebben als de reguliere producten. Ik ben geneigd om dat te geloven, want toe nu toe heb ik al altijd ervaren dat HG zijn beloften waarmaakt. Voor het wassen en poetsen in huis blijft HG zonder twijfel mijn maatje … met mate.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *