Home ~ Je wereld ~ Op weg naar huis

En hop, op mijn fiets. Net bij het reisbureau op de Markt langsgegaan. Op zoek naar inspiratie voor de vakantie dit jaar. Een dikke reisgids zit in mijn fietstas.

Liefhebbers van wandelreizen en actieve cultuurreizen moeten beslist boeken bij ‘Anders Reizen’. Van het Meerdaalwoud ten zuiden van Leuven tot het Abel Tasman National Park in Nieuw-Zeeland: het aanbod van deze reisorganisatie beslaat letterlijk de hele wereld.

De cruisevakanties van All Ways Cruises zijn origineel en subliem. Aan boord van gezellige, intieme schepen dring je door tot het hart van de reisbestemmingen. Deze kleine cruiseschepen kunnen namelijk aanleggen in havens, waar grote mastodonten niet kunnen aanmeren.

Nu rijd ik van de Markt naar beneden door de Benedenstraat. Niemand hier zegt ‘Van Cromphoutstraat’. Iedereen zegt ‘Benedenstraat’. Voorbij het feeërieke uitstalraam van een antiquair en het Kruis-Lieve-Heer met de fontein sla ik rechtsaf in de Kattestraat. Zo kom ik makkelijk de Scheldedijk op en fiets ik stroomafwaarts verder.

België Wetteren Kalkense Meersen
De Kalkense Meersen

Aan de overkant van de Schelde strekt de uitloper van de Kalkense Meersen zich uit. Een fenomenaal natuurgebied, waar je urenlang kunt wandelen, fietsen en van de stilte genieten. Wegdromend bij het schilderachtige scheldelandschap vergeet ik bijna op mijn rechterkant te letten. Verscholen in het bosrijke groen zie ik nog net op tijd het kapelletje van het kleine kerkhof van de zusters van Sint-Jozef.

Zand en duinen

Aan de idyllisch ingeslapen wijk, Jabeke, verlaat ik de dijk. De dikke gids met reisinspiratie botst nog steeds op en neer in mijn fietstas.

Wie heeft de autocars van Begonia Tours nog niet over de autosnelweg zien rijden? Als je denkt dat deze reisorganisatie enkel in de Benelux opereert, zul je versteld staan wanneer je het complete aanbod onder ogen krijgt.

Corendon heeft een ruim aanbod vlieg- en zonvakanties. Voordelige last minutes en vroegboekkortingen lokken je naar een selectie van all inclusive 5-sterren tophotels. Deze vind je op jouw favoriete bestemmingen in Turkije, Spanje, Griekenland, Tunesië en nog veel meer.

Weldra sta ik aan de steenweg, die ik liefst zo snel mogelijk oversteek en achter mij laat. Het baantje tussen Den Blakken en de glasbollen leidt naar de Warandeduinen. ‘De Zandbergen,’ zeggen de mensen hier. Het is een tijdperkenoud gebied van stuifduinen, begroeid met bomen en 400 jaar oude hakhoutstoven. Een adembenemend terrein!

België Wetteren Warandeduinen
De Warandeduinen

Op het einde van het stuifduinengebied en net voorbij de parkbegraafplaats met de rododendrons kruis ik de spoorweg via het ‘Tunelleke’. Als ik de Groene Wegel insla, ben ik bijna in Serskamp, dus moet ik op het einde naar rechts. Maar ik sla linksaf en neem de Tsampenswegel op mijn rechterkant. Zo fiets ik tussen de boomkwekerijen naar de Boskant.

Bossen en bomen

De Langeveldstraat heeft zijn naam niet gestolen. Onvermoeibaar fiets ik langs uitgestrekte kouters en weiden, een dikke vakantiegids vol inspiratie in mijn fietstas.

Djoser neemt je op haar eigen, unieke manier mee naar alle landen van de wereld. De reisformules zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit met respect voor de lokale bevolking en cultuur. Wandelen, rondtrekken, fietsen of met kinderen op vakantie: voor een totaalbeleving moet je bij Djoser zijn.

De skivakanties van Kriski blinken uit in volledigheid. Aan werkelijk alles is gedacht: van het materiaal en de pasjes tot de skilessen en de après-ski na het avontuur. De skimonitoren spreken allemaal Nederlands en begeleiden je op de beschikbare pistes in verschillende moeilijkheidsgraden.

Ik verlaat de Langeveldstraat voor de Bosveldstraat. Deze brengt mij langs en door de Spiessenbos … oké dan, het Hospiesbos is de officiële naam. Aan een van de bochten van de Maelbroekstraat stap ik van mijn fiets en leid ik hem aan de hand verder. Het wordt een beetje moeilijk om met het rijwiel over het Sint-Martinuspad te geraken, maar dit wandeltraject is veel te mooi om links te laten liggen.

België Massemen
Zicht op de molen van Oordegem vanuit Massemen

Eenmaal op de Loweestraat rijd ik al snel weer de Loweebocht in en dokker zo naar de Watermolenstraat. Dan gaat het linksaf en aan de kapel rechtsaf naar de watermolen. Wanneer je de Molenbeek verder volgt, kun je genieten van het prachtige platteland achter de tuinen van de huizen aan de steenweg. Het is de omweg waard.

Dorpen en bunkers

Ik moet af en toe afstappen, want de weg is onverhard en gaat over in een Vlonderpad. Even checken: de reisgids zit nog steeds in mijn fietstas.

Verzorgde bungalows in prachtige regio’s: dat is de formule van Sunparks. Aan zee, in de Ardeense bossen of op de Kempense heide: genieten van rust en natuurpracht is een garantie. Welk type vakantiehuis je ook kiest, je bent altijd voorzien van alle comfort.

Overweeg je een reis naar Zuid-Afrika of Namibië, ga dan eerst bij een specialist langs. Zuid-Afrika Reiscenter is een reisorganisator die zich specifiek op deze twee landen richt. Boek bij hen een goed voorbereide autovakantie en je kunt alleen nog maar genieten.

Als ik de drie rijstroken van de Brusselsesteenweg overgeraakt ben, vind ik snel de Dorpsstraat. Deze brengt mij in rechte lijn naar het rustieke kerkje van Westrem. Via de Oude Heerbaan, Kele en de Brusselsesteenweg meander ik vervolgens naar de bunkers van Kwatrecht. Ik heb er drie gevonden, maar er zijn er veel meer. Je moet er maar eens naar op zoek.

België Westrem
Kerkje Westrem

Stilaan begint zich een idee in mijn brein te vormen. Als een bezetene fiets ik nu langs de Kwatrechtsteenweg terug naar de Markt. Het is een heel eind en ik vrees dat ik het niet zal halen. Net op tijd kom ik bij het reisbureau aan. De receptioniste staat op het punt de deuren te sluiten. Afgepeigerd gooi ik de reisgids op de toonbank.

“Die heb ik niet meer nodig,” hijg ik, “Ik weet waarnaartoe.”

door An

Lees nog een verhaal »»»


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *