Beeldenpark Drechtoevers Papendrecht< Terug

3351 NA PAPENDRECHT

Attracties, Natuur, Routes

Galerie, Park/Tuin, Wandelroute

Stichting Beeldenpark Drechtoevers heet u graag welkom op haar locaties in Zwijndrecht, Papendrecht en Alblasserdam. De beelden staan opgesteld langs de oevers van de rivieren Merwede, Oude Maas en Noord. U heeft dan ook steeds een fantastisch uitzicht over het water.

In Zwijndrecht worden in het Noordpark en langs het Maaspad ruim 40 meest non-figuratieve beelden tentoongesteld.

In Papendrecht is er langs het Havenhoofd en Merwehoofd een Beeldenboulevard ingericht met voornamelijk figuratieve beelden.

Ook in Alblasserdam is er een mooie Beeldenboulevard langs de Dam, Haven en Jan Smitkade.

De beelden staan opgesteld in de openbare ruimte en u kunt deze 24/7 bewonderen, er zijn geen kosten verbonden aan uw bezoek. In tegenstelling tot beelden in een museum mag u de beelden ook aanraken en voelen. Dit en de uitwerking van de weersomstandigheden op de beelden, zoals zon of wolken, geven de beelden een extra dimensie.

Vanuit Zwijndrecht of Papendrecht kunt u wandelend of fietsend de bewegwijzerde ‘Drieriverenroute’ via Dordrecht volgen. Alblasserdam is nog niet in deze route opgenomen, maar wel via de waterbus of eigen vervoer te bezoeken.

Alle locaties zijn in de directe omgeving van een waterbus halte en u kunt deze eenvoudig bereiken door een tochtje met een voordelige dagkaart van de waterbus. Op zich is dat al een heerlijke en unieke ervaring. Het is mogelijk om uw bezoek aan deze locaties te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan de oude stad Dordrecht of de molens van Kinderdijk. In de omgeving van de exposities is steeds ook een horeca gelegenheid waar u terecht kunt voor een kopje koffie of een lekkere lunch om uw dagje uit compleet te maken.

Een bezoek aan de beelden is dus meer dan de moeite waard en kost u (bijna) niets.

Regelmatig worden er door vrijwilligers rondleidingen gegeven. Via het e-mailadres van de stichting kunt u voor groepen ook een rondleiding aanvragen.

Lidmaatschappen
Lid VVV