Tiengemeten< Terug

Contactgegevens

Tiengemeten
Tiengemeten 14a
3284 BE ZUID-BEIJERLAND
Tel 0186 660 214

Groep

Attracties, Groepsarrangementen en activiteiten, Natuur, Sport en Actief

Type

Bezoekerscentrum, Excursie, Fietsverhuurbedrijf, Natuurgebied

Omschrijving

Stap in Zuid-Beijerland op de pont naar natuureiland Tiengemeten en ervaar het vakantiegevoel. Weg van vaste wal en de hectiek van alle dag. Met als bestemming een weids eiland vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland. Wandel of fiets over dit prachtige eiland in de Hoeksche Waard en bewonder vogels, bevers en Schotse hooglanders. Kinderen leven zich uit in Speelnatuur van OERRR.

Tiengemeten is een natuureiland met grote waarde voor planten en dieren maar is ook steeds aantrekkelijker voor de recreant. Gezinnen met kinderen, ouderen, mindervaliden én natuurlijk de liefhebber van ruige natuur, iedereen vindt er iets van zijn gading. 

In het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten vind je een expositie over nieuwe wildernis in de delta. Ook kun hier terecht voor informatie over het eiland Tiengemeten, een souvenir of het huren van een fiets. Aan de noordzijde van het eiland ligt een verharde weg naar oost en west, totale lengte ongeveer 8 km, verder uitsluitend wandelgebied. Het bezoekerscentrum verhuurt fietsen, kinderfietsen, tandems, een Gobike en een rolstoelbakfiets (deze laatste uitsluitend op aanvraag via e-mail: tiengemeten@natuurmonumenten.nl).

Nieuw voor kinderen
Wil je op een leuke manier iets meer leren over de natuur? Doe dan de Spannende Ontdekkingstocht van OERRR op Tiengemeten. Tijdens deze tocht krijg je uitleg over de natuur en leerzame opdrachten om uit te voeren. Zo leer je met vogels te ‘praten’, ontdek je wie wat of wie eet en bestudeer je de wolkenlucht.

Openingsdata en tijden

Datum vanaf
zaterdag 30 mrt 2019
Datum t/m
donderdag 31 okt 2019

zondag
10:15 - 16:45
dinsdag
10:15 - 16:45
woensdag
10:15 - 16:45
donderdag
10:15 - 16:45
vrijdag
10:15 - 16:45
zaterdag
10:15 - 16:45

Goede vrijdag, 1e en 2e Paasdag, Hemelvaartsdag en 1e en 2e pinksterdag geopend.

Overige informatie

Lidmaatschappen
Lid VVV
Ja
Recreatie
Natuurwandelingen (gids)
Ja
Fietsroutes
Ja
Verhuur fietsen
Ja
Wandelroutes
Ja
Recreatie (Watersport)
Kanoën
Ja
Zeilen
Ja
Voor kinderen
Speeltuin
Ja
Voorzieningen gehandicapten
rolstoeltoegankelijk toilet
Ja
Winkel
Type winkel
souvenirs
Zien, Doen & Beleven
Productverkoop/museumshop
Ja

Locatie op kaart

  • print