Ontmoet Hendrick Hamel< Terug

Contactgegevens

VVV Gorinchem
Grote Markt 17
4201 EB GORINCHEM
Tel 0183 631 525

Groep

Dagarrangementen

Type

Dagarrangement

Omschrijving

Wandel door het verleden van Hendrick Hamel in de vestingstad Gorinchem en breng een bezoek aan het Hamelhuis. Koffie met gebak en een lekkere lunch zorgen ervoor dat je op de been blijft.

Koffie met gebak – vanaf 10.30 uur

Uw dagje uit start met koffie en gebak in Restaurant Metropole aan het Melkpad. Aan de hand van de beschrijving van de stadswandeling maak je kennis met Hendrick Hamel.

Hamelwandeling Gorinchem

De stadswandeling start bij het VVV-kantoor aan de Grote Markt 17. Aan de hand van deze beschreven wandeling maak je kennis met Hendrick Hamel.

Lunch

Bij restaurant De Hoofdwacht kun je na de stadswandeling bij mooi weer culinair genieten op het heerlijke terras. De lunch bestaat uit een smakelijke kop soep met enkele belegde broodjes inclusief één keer koffie, thee of melk.

Bezoek aan het Hamelhuis
In het Hendrick Hamel Museum kun je uitgebreid kennismaken met deze zeventiende-eeuwse zeeheld en de wereld waarin hij leefde. Het Hendrick Hamel Museum is gevestigd in het Hamelhuis, dat gebouwd is op de geboortegrond van Hamel. Het historisch verhaal van deze Gorcumse zeeheld komt hier op een spannende manier tot leven.

Openingsdata en tijden

woensdag
09:30 - 17:00
donderdag
09:30 - 17:00
vrijdag
09:30 - 17:00
zaterdag
09:30 - 17:00

Prijzen

Prijs vanaf
€ 24.95

Locatie op kaart

  • print