Happen en Trappen in de Vestingdriehoek< Terug

Contactgegevens

Happen en Trappen in de Vestingdriehoek
Grote Markt 17
4201 EB GORINCHEM
Tel 0183 631 525

Groep

Dagarrangementen

Type

Dagarrangement

Omschrijving

Fietsarrangement in de Vestingdriehoek met koffie drinken in Gorinchem, bezoek en lunch in Slot Loevestein en tot slot een ijsje eten.

Fietsarrangement Happen en Trappen in de Vestingdriehoek bevat:

  • Koffie met gebak
  • Bezoek aan Slot Loevestein
  • Lunch
  • Dagkaart Riveer
  • IJsje eten
  • Een fietsroutekaartje "Rondje Pontje" (afstand route: 25 km)
  • Informatiepakket


Koffie met gebak
Het fietsdagje uit begint in Gorinchem met koffie en gebak in restaurant de Hoofdwacht gelegen aan de Grote Markt.

Fietsroute Rondje Pontje
Aan de hand van de fietsroute "Rondje Pontje" fiets je naar Fort Vuren. Het fort is onderdeel van De Nieuwe Hollandse Waterlinie, een oude verdedigingslijn dwars door Nederland. Het is te bezoeken en heeft een heerlijk terras binnen de vesting. Vervolgens fiets je verder richting Herwijnen. Met de pont steek je over naar Brakel. De route leidt je verder naar Slot Loevestein.

Lunch
In de Taveerne van Slot Loevestein (of buiten op het terras) geniet je van een heerlijke streeklunch. Ambachtelijke soep met een luxe belegde broodje met kaas of ham inclusief een kop koffie of thee.

Bezoek aan Slot Loevestein
Slot Loevestein is een machtig slot uit de 14de eeuw, mooi gelegen in het rivierenlandschap, omgeven door veel natuur. Het slot heeft een belangrijke en indrukwekkende geschiedenis als middeleeuws tolkasteel, verdedigingsslot en gevangenis. In het slot worden regelmatig korte verhalen verteld.

IJsje eten
Na de oversteek met de veerdienst naar de vestingstad Gorinchem, smul je tenslotte bij Venezia van een heerlijk ijsje (een hoorntje met 2 bolletjes ijs naar keuze). Hiermee eindigt een heerlijke dag ‘happend en trappend in de Vestingdriehoek'.

Bij dit arrangement ontvangt u tevens:
- Een dagkaart van Riveer voor alle plaatsen binnen de Vestingdriehoek tijdens de dienstregeling van de veerdienst. Zo nodig ontvangt u een entreekaart van het voetveer Woudrichem. De dienstregeling Woudrichem-Loevestein-Fort Vuren-Woudrichem vaart mei t/m september alle weekenden en in juli en augustus zeven dagen per week op dit traject.
- Een fietsroutekaartje “Rondje Pontje”

Openingsdata en tijden

Dit arrangement is geldig op dinsdag t/m zaterdag, van mei t/m september 2017.

Prijzen

Prijs vanaf
€ 39.50

Optioneel bij te boeken Fiets € 8,50 p.p. per dag.

Overige informatie

Cultuur
Reserveren
reserveren aangeraden

Locatie op kaart

  • print