Dagje Gorinchem inclusief Loevestein< Terug

Contactgegevens

Dagje Gorinchem inclusief Loevestein
Grote Markt 17
4201 EB GORINCHEM
Tel 0183 631 525

Groep

Dagarrangementen

Type

Dagarrangement

Omschrijving

VVV Zuid-Holland Zuid heeft een speciaal dagarrangement samengesteld voor individuele bezoekers van de stad. 
Inclusief:

  • Koffie met gebak 
  • Stadswandeling
  • Lunch 
  • Overtocht veerdienst
  • Entree Slot Loevestein 
Wandel door de vestingstad Gorinchem en vaar naar het middeleeuwse Slot Loevestein, nog zo’n vesting van formaat! Koffie met gebak en een lekkere lunch zorgen ervoor dat je op de been blijft.

Koffie met gebak – vanaf 10.30 uur
Het dagje Gorinchem begint met koffie en gebak in restaurant De Hoofdwacht gelegen aan de Grote Markt.

Stadswandeling Gorinchem

De stadswandeling start bij het VVV kantoor aan de Grote Markt 17. Aan de hand van de beschrijving van deze historische wandeling maak je kennis met het roemrijke ‘Gorcum’. Laat je meeslepen door de rijke cultuurhistorie van de stad, ooit een belangrijk centrum van visserij, markten en handel. De overgebleven vestingwallen duiden erop dat Gorinchem vroeger een echte vestingstad was.

Lunch
Bij restaurant De Hoofdwacht kun je na de stadswandeling bij mooi weer culinair genieten op het heerlijke terras. De lunch bestaat uit een smakelijke kop soep met enkele belegde broodjes inclusief één keer koffie, thee of melk.

Overtocht met de Riveer of Watertaxi naar Loevestein
Buiten de Waterpoort neemt u de veerdienst of watertaxi naar Slot Loevestein. De veerdienst vaart van mei tot en met september ieder weekend en in juli en augustus dagelijks. Buiten deze afvaarttijden kunt u minimaal 1 dag van te voren de watertaxi reserveren.

Bezoek aan Slot Loevestein
Slot Loevestein is een machtig slot uit de 14de eeuw, mooi gelegen in het rivierenlandschap en omgeven door veel natuur. Het slot heeft een belangrijke geschiedenis als middeleeuws tolkasteel, verdedigingsslot en als gevangenis. De bekendste gevangene was Hugo de Groot. Hij wist in 1621 te ontsnappen uit Loevestein in een boekenkist. Loevestein is nu een rijksmonument en museum. Het complex is in de 20ste eeuw volledig gerestaureerd. De aarden wallen, dubbele grachten, kruittoren, arsenaal, commandantswoning, taveerne en het straatje met soldatenhuisjes nemen je mee terug in de tijd. In het slot worden regelmatig korte verhalen verteld.

Overtocht met Riveer naar Gorinchem
Vanaf Slot Loevestein vaart u met de veerdienst of watertaxi terug naar Gorinchem.

Openingsdata en tijden

Dit arrangement kunt u reserveren van maandag tot en met zondag, januari t/m december, afhankelijk van de openingstijden van Slot Loevestein.

Prijzen

Prijs vanaf
€ 36.50

Prijs inclusief retourovertocht Gorinchem- Slot Loevestein.

Overige informatie

Cultuur
Reserveren
reserveren aangeraden
Voorzieningen betaling
Betaalmogelijkheden
PIN

Locatie op kaart

  • print