Cultuursnuiven in de Vestingdriehoek< Terug

Contactgegevens

Cultuursnuiven in de Vestingdriehoek
Grote Markt 17
4201 EB GORINCHEM
Tel 0183 631 525

Groep

Dagarrangementen

Type

Dagarrangement

Omschrijving

Dagarrangement voor individuelen met koffie en gebak, stadswandeling door Gorinchem, lunch, bezoek Slot Loevestein, gevelgedichtenwandeling door Woudrichem, bezoek Fort Vuren (optioneel), aansluitend een diner (keuze uit meerdere restaurants) en een uitgebreid informatiepakket + dagkaart van de veerdienst Riveer.

Dagarrangement Cultuursnuiven in de Vestingdriehoek bestaat uit:

  • Koffie met gebak
  • Stadswandeling Gorinchem
  • Lunch
  • Bezoek aan Slot Loevestein
  • Gevelgedichtenwandeling door Woudrichem
  • Dagkaart Riveer
  • Diner
  • Informatiepakket

Koffie met gebak en stadswandeling Gorinchem
Uw dagje uit start met koffie en gebak in Restaurant Metropole aan het Melkpad. Aan de hand van de beschrijving van de stadswandeling maakt u kennis met de rijke historie en de monumenten van de vestingstad Gorinchem. Met de Watertaxi of de Veerdienst Gorinchem vaart u vervolgens over naar Slot Loevestein.

Lunch
In de Taveerne van Slot Loevestein (of buiten op het terras) geniet je van een heerlijke lunch. Ambachtelijke soep met een luxe belegde broodje met kaas of ham inclusief een kop koffie of thee.

Bezoek aan Slot Loevestein
Slot Loevestein is een machtig slot uit de 14de eeuw, mooi gelegen in het rivierenlandschap, omgeven door veel natuur. Het slot heeft een lange en indrukwekkende geschiedenis als middeleeuws tolkasteel, verdedigingsslot en gevangenis. In het slot worden regelmatig korte verhalen verteld.

Bezoek aan Fort Vuren (optioneel)
Fort Vuren is een onderdeel van De Nieuwe Hollandse Waterlinie, een oude verdedigingslijn dwars door Nederland.

Gevelgedichtenwandeling door Woudrichem
Van Loevestein vaart u naar Woudrichem. Tot rond 1900 was Woudrichem een belangrijk centrum van (zalm) visserij. Met deze wandeling langs gevelgedichten op monumentale panden maak je op een bijzondere manier kennis met dit prachtige vestingstadje.

Diner
U eindigt uw dagje in één van de twee restaurants in de Vestingdriehoek die zorgvuldig voor u een menu hebben samengesteld. U heeft de keuze uit twee restaurants in Gorinchem, restaurant de Hoofdwacht of een restaurant in Woudrichem genaamd De Stroming.

Bij dit arrangement ontvangt u tevens een dagkaart voor Riveer voor alle plaatsen binnen de Vestingdriehoek tijdens de dienstregeling van de veerdienst. En zo nodig ontvangt u een entreekaart van het voetveer Woudrichem. De dienstregeling Woudrichem-Loevestein-Fort Vuren-Woudrichem vaart mei t/m september alle weekenden en in juli en augustus zeven dagen per week op dit traject.

Optioneel bij te boeken: Heeft u uw auto in Gorinchem geparkeerd en dineert u ‘s avonds in Woudrichem? Vergeet dan niet uw terugreis met de Watertaxi te reserveren € 6,00 per persoon. De schipper is bereikbaar op nummer 06 22558233.

Openingsdata en tijden

Dit arrangement is geldig op dinsdag t/m zaterdag, van mei t/m september 2017.

Prijzen

Prijs vanaf
€ 74.95

Overige informatie

Cultuur
Reserveren
reserveren aangeraden

Locatie op kaart

  • print