't Wilgerak< Terug

Contactgegevens

't Wilgerak
Lekdijk-Oost 1
2871 AD SCHOONHOVEN
Tel 0182 382 749

Groep

Sport en Actief

Type

Zwembad

Omschrijving

Zwembad ’t Wilgerak is het openluchtzwembad van Schoonhoven. Het zwembad beschikt over drie fraaie buitenbaden, is ruim opgezet met een aparte ruimte voor gezinnen met jonge kinderen en heeft een grote speel- en zonneweide.
Door het goede overzicht en de routing kan 't Wilgerak gezien worden als één van de modernste en veiligste buitenbaden van Nederland.
Het zwembad in Schoonhoven heeft een peuterbad, een familiebad en een diep bad. Het peuterbad heeft een waterpaddestoel en een kleine glijbaan. Midden op dit afsluitbare terrein staat een groot speeltoestel, speciaal voor kinderen tot 12 jaar.
In het familiebad zijn verschillende speel-en spelmogelijkheden, zoals een waterspuitbol, een glijheuvel, en een polodoel. Er is ook een waterglijbaan van 35 meter.
In het diepe bad (2.00 meter) kunnen zwemliefhebbers naar hartelust zwemmen, baantjes trekken, duiken of spelen.
Zwembad 't Wilgerak heeft een grote zonneweide met sport-en spelfaciliteiten. Zo kan er gevoetbald worden bij kleine en grote voetbaldoelen, en zijn er mogelijkheden voor volleybal, badminton, basketbal en tafeltennis.
Het zwembad beschikt over moderne kleed- en doucheruimten, en er zijn kluisjes voor het veilig opbergen van waardevolle eigendommen.
Verder is er een eenvoudige horeca voorziening waar onder meer ijs, frisdrank en warme snacks verkrijgbaar zijn.

Openingsdata en tijden

Als de temperatuur in het weekend onder de 18 graden Celcius is, sluit het zwembad om 14.00 in plaats van 17.30. Via het informatienummer (0182)382749 wordt dit bekend gemaakt.

Overige informatie

Recreatie
Sportveld
Ja
Zwemmen
Zwembad
Buiten
Verwarmd
Kleuterbad
Ja
Waterglijbaan
Ja

Locatie op kaart

  • print