Energiehuis Dordrecht< Terug

Contactgegevens

Energiehuis Dordrecht
Noordendijk 148
3311 RR DORDRECHT
Tel 078 890 3310

Groep

Bezienswaardigheden, Congrescentra, Uitgaan

Type

Congres- en vergaderaccommodatie, Monument, Muziekpodium, Partylocatie of zaalverhuur, Theaterpodium

Omschrijving

Het Energiehuis Dordrecht is een voormalige elektriciteitscentrale aan de rand van het historische centrum van Dordrecht.
De imposante energiehallen zijn met behoud van de originele details getransformeerd tot moderne concert- en theaterzalen, leslokalen, studio’s, ateliers, vergaderruimten en een grand café. Dit maakt de locatie bijzonder geschikt voor bedrijfspresentaties, conferenties, recepties, workshops, festivals, beurzen en feesten.

Het overweldigende, industriële pand bruist weer van de energie met muziek, theater, dans, kunst & design, eten en drinken, festivals, concerten, debatten, cursussen en kinderactiviteiten. Het Energiehuis is een ontmoetingsplek voor iedereen, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Een energieke plek met een eigen verhaal, waar creativiteit en verbeelding wordt geprikkeld.

In het Energiehuis zijn ToBe Cultuurcentrum, Schouwburg Kunstmin, Poppodium Bibelot en grand café Khotinsky gevestigd. Geef uw evenement een uniek karakter door hun culturele kennis in te zetten.

Zalen
De Main Stage (410 m²) heeft een verhoogd podium en groot balkon. Evenals de Power Stage (210 m²) zeer geschikt om met geluid, licht en projecties te werken.
De imposante industriële theaterzaal Machine 3 (520 m²) heeft een glazen achterwand, een vlakke vloer en een verplaatsbare tribune met 300 stoelen.
Muziekzaal Ketel 1 (192 m²) is zeer geschikt voor bijeenkomsten met een muzikale omlijsting, heeft een inschuifbare tribune en is te koppelen aan grand café Khotinsky.
Theaterzaal Ketel 2 (224 m²) heeft tribune voor 200 personen en is ook geschikt als ontvangstruimte.
Elke ruimte is afzonderlijk te huur of in combinatie met andere zalen of kleinere ruimtes (25-150 m²).

Historie van het gebouw
De voormalige elektriciteitscentrale op de hoek van de Noordendijk en de Biesboschstraat bestaat uit drie afzonderlijke, tegen elkaar gebouwde bouwwerken: het eerste uit 1910 in eclecticistische bouwstijl, het volgende uit 1915 in een traditionele stijl en het laatste uit 1928 in functionele bouwstijl. Het is een mooi voorbeeld van fabrieksarchitectuur, met als hoogtepunt het gebouw uit 1928. Het gebouw uit 1915 en de raampartijen hebben een ingrijpende modernisering ondergaan, de gevels aan de Biesboschstraat en de Noordendijk bleven bij verbouwingen redelijk ongeschonden.
De voormalige energiehallen zijn getransformeerd tot concert-, theater- en popzalen, leslokalen, studio’s, ateliers, vergaderen-loungeruimten en een grand café. 

Overige informatie

Accommodatie
Soort gebouw
Monumentaal Pand
Bouwjaar
1910
Soort accommodatie
Culturele locatie
Uitstraling/Inrichting accommodatie
modern
Capaciteit
Oppervlakte
510
Capaciteit in theater opstelling
300
Aantal personen
520
Capaciteit grootste zaal
300
Aantal zalen
8
Faciliteiten (Algemeen)
Garderobe
Onbewaakte garderobe
Roken
Rookvrije kamers
Restaurant (voor gasten)
Ja
Faciliteiten (Congrescentra)
Aantal restaurants
1
Flip-over
Ja
Ligging
In/bij stedelijk gebied
Ja
Buiten het centrum
Ja
Bijzonder gebouw
Ja
TV, audio, video & Internet
Beamer
Ja
Geluidsinstallatie
Ja
Vervoer
Aantal parkeerplaatsen
350
Eigen parkeerterrein
Ja
Verwarming
Airconditioning
Ja
Voorzieningen gehandicapten
Aangepast voor gehandicapten
Ja
rolstoeltoegankelijk toilet
Ja
gehandicaptenparkeerplaats
Ja
Zien, Doen & Beleven
Type monument
bedrijfsgebouw

Locatie op kaart

  • print