Home ~ Je huis ~ Mijn robotstofzuiger: ik gebruik hem nauwelijks

Ik ben in het bezit van een robotstofzuiger, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik hem niet voor heel het huis gebruik. Toch zou ik hem niet kunnen missen. Hij kruipt voor mij onder de bedden, doet het moeilijke tapijt, zorgt ervoor dat ik mij niet hoef te bukken om onder de kasten te stofzuigen … En toen ik onlangs een nieuw bankstel aankocht, was de hoogte van de poten een belangrijk criterium bij mijn keuze.

Hij is volledig opgeladen en heeft een leeg vergaarbakje

Helemaal klaar voor zijn missie

 

Vrijdagmorgen, mijn werkvrije weekdag. Elke vrijdag poets ik het huis van boven tot onder. Sinds ik vier vijfde werk, slaag ik erin om elke week het huis op orde te krijgen. Daar helpt mijn robotstofzuiger mij ook bij, hoewel hij zich niet moet doodwerken. Meer nog, hij mag al beginnen met uitslapen. Want vooraleer hij zijn eerste klusje mag klaren, moet ik eerst nog even wat stof afnemen.

Robotstofzuiger

Mijn robotstofzuiger en ik in de slaapkamer

Elke vrijdag start ik de dag met de stoffer in de master bedroom. Het bed wordt opgemaakt en de kastjes worden met een doek stofvrij gemaakt. Ondertussen wacht mijn robotstofzuiger geduldig in een hoek. Hij is volledig opgeladen en heeft een leeg vergaarbakje. Helemaal klaar voor zijn missie. Wanneer ik klaar ben met mijn deel, trek ik de slaapkamerdeur achter mij dicht en laat ik hem zijn gang gaan. Ik kan zijn zenuwachtig heen- en weergetol niet aanzien, maar als ik na zijn eindsignaal de kamervloer inspecteer, moet ik toegeven dat er geen stofje meer te vinden is.

Terwijl mijn robotstofzuiger werkt …

Terwijl mijn robotstofzuiger in de grote slaapkamer huishoudt, ben ik met de stofdoek naar de kinderkamers getrokken. Hier neem ik liever zelf de stofzuiger in de hand, met die speelgoedbakken op de grond. Ik mag al blij zijn dat mijn kinderen het speelgoed netjes in de bakken hebben gelegd. Leve de goede opvoeding! Terwijl ik de zuigborstel over de vloer beweeg, verplaats ik de speelgoedbakken van de ene kant van de kamer naar de andere. Als de ene helft van de kamer klaar is, zet ik alles weer terug en doe ik het andere deel. Nu moet ik nog op de knieën om onder het bed te stofzuigen. Vergeet het! Dat zal mijn robotstofzuiger wel doen. Dankzij zijn vuurtorentje, dat een virtuele muur voor hem creëert, weet hij precies waar hij moet zijn en waar hij moet wegblijven.

Robotstofzuiger

Stofzuigen in de badkamer

Na een grote slaapkamer en de twee ruimtes onder de kinderbedden, is mijn robotstofzuiger toe aan een shotje. Ik sluit hem met de oplaadkabel rechtstreeks aan op het elektriciteitsnet. Ondertussen stort ik mij op de badkamer. Het is middag wanneer ik klaar ben met het sanitair en de robotstofzuiger opgeladen is. Maar geen nood. Hij draait wel een rondje, terwijl ik mijn eigen batterijen oplaad aan de keukentafel met een dampende kom soep. Nog even nagenieten en dan beginnen we samen aan de benedenverdieping. Hij houdt zich bezig met het lastig te stofzuigen tapijt, terwijl ik mij met de sledestofzuiger een weg baan tussen de lange gordijnen en de grillige hoeken en kanten tussen de meubels.

Hoewel ik liever zelf de stofzuiger bestuur, hou ik mijn robotstofzuiger ook altijd graag dichtbij. Ik gebruik hem nauwelijks, maar hij helpt mij waar het nodig is.

Categorieën: Je huis

0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *