Home ~ Jij ~ Je huid beschermen tegen de zon? Ja, maar …

Natuurlijk moet je je huid beschermen tegen de zon. Dat betekent onder andere regelmatig smeren met zonnemelk, zonnecrème of aanverwanten. Maar wat ik zo hatelijk vind aan al die producten is dat je dan heel de dag loopt te plakken. Hoe kun je nu genieten van het zonnetje met zo’n onaangenaam gevoel op je huid? De Louis Widmer All Day zonnecrème voelt echter helemaal niet vettig of plakkerig aan. Daarom alleen al vind ik hem de beste.

Zonnecrème liegt over zijn factor

Maar er zijn nog redenen waarom de Louis Widmer All Day bovenaan mijn lijstje staat. Mijn dermatoloog liet zich onlangs ontvallen dat Widmer qua beschermingsgraad hoger scoort dan hij zelf zegt. Een factor 30 van Widmer stemt namelijk overeen met een factor 50 van andere merken. Of omgekeerd: als je een ander merk gebruikt en je denkt een factor 50 te smeren, heb je eigenlijk maar een factor 30 op. Doordenkertje! Het belangrijkste is dat je met een lagere factor van Widmer al veel beter beschermd bent dan je zelf zou vermoeden én je hebt geen vettig of plakkerig gevoel op je huid.

Zonnemelk zonnehoed zonnebril

Ik ruik hem niet

Nog een voordeel voor gevoelige huidjes: de zonneproducten van Widmer zijn ook te verkrijgen zonder parfum. Dat is heel goed nieuws voor mensen die om de haverklap allergisch reageren op om het even wat er op hun weg komt. Geen parfum betekent uiteraard niet dat de zonnecrème stinkt. Hij is geurloos. Hij stinkt niet en hij plakt niet!

Ik zie hem niet

De zonnemelk van Widmer is ook kleurloos. ‘Vermijd contact met textiel’ waarschuwt de webshop van de online apotheek. Geen paniek. Ik heb mijn Widmer All Day zonnecrème al meermaals per ongeluk in contact gebracht met mijn kledij. Hij maakt geen vlekken, ook niet op wit. Smeer die kleintjes maar in tot een eind onder de rand van hun T-shirt. En zet ze een hoedje op.

Zonnemelk zonnebril zonnehoed

Zonnecrème en gezond verstand

Welke zonnecrème je ook gebruikt, je moet regelmatig en voldoende smeren. Om je gezicht te beschermen heb je minimaal één vingerlengte product nodig. Dat betekent dat je met de crème een lijn trekt over je wijsvinger van de top tot aan de aanzet van de vinger aan je hand. Deze hoeveelheid smeer je op je gezicht. Voor je lichaam heb je twee vingerlengtes nodig.

Herhaal het insmeren regelmatig. De All Day zonnecrème van Widmer beschermt lang, maar zoek na twee uur blootstelling aan de zon toch maar eens terug naar die tube in je tas. De crème is waterbestendig, maar spring je ermee in het water, dan zou ik toch nog eens een extra keer smeren. Wat maakt het uit? Het is vakantie! Je hebt toch niets anders te doen!

Blijf niet te lang in de zon. Schaduwkloppen is ook een aangename bezigheid. Bescherm je tegen de zon met kledij, een hoed, een zonnebril, … Geniet van de zon, maar gebruik ook je gezond verstand. Streef ook naar langer bruin blijven. Dan hoef je de zon niet zo vaak op te zoeken.

Widmer All Day zonnecrème zonder parfum: dat is mijn merk! Hij beschermt goed tegen de zon. Hij is zacht voor de gevoelige huid. En hij plakt niet!

door An


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *