Home ~ Jij ~ Ik ga waar mijn Lowa’s gaan

Lowa’s zijn schoenen. Mijn schoenen! Ik draag de bottines om bergwandelingen te maken. Ik trek de sneakers aan voor een citytrip. In de zomer zou ik voor een sandaal van Lowa kiezen, mocht ik sandalen dragen. In de winter stap ik in een paar hoge of lage boots voor warme, doch ademende voeten. Jammer dat ze geen pumps hebben, anders had ik die ook in mij schoenenkast staan.

Met Lowa bergop

Niet alleen ik draag de wandelschoenen van Lowa op bergvakantie. Mijn hele gezin heeft er een paar. De bottines zijn licht en wendbaar. Ze geven een goede steun aan je voeten en je enkels. Ik verzwik mijn enkel niet op een losliggende kei, ook al klikt mijn voet helemaal om. De zolen zijn specifiek ontworpen voor wandelingen op steile paden. Je hebt er een erg stevige grip mee op de grond. Rotsige bodems of oneffen bospaden schrikken de Lowa-drager niet af. Ze zijn niet waterdicht, dus je kunt er niet mee door een beek waden. Maar je voeten blijven wel droog bij regen, een dauwwandeling of een trektocht over een vochtige bodem. En bovenop dat alles ogen ze heel fijn en elegant.

Lowa wandelschoenen

Tip tegen blaren op je voeten: draag wollen sokken

Ik draag altijd wollen sokken in mijn wandelschoenen van Lowa. Ook in de zomer, ook bij dertig graden. Ben ik gek? Misschien, maar ik heb nooit blaren op mijn voeten. Nooit! Ik heb ook nooit zweetvoeten. In de winter is het te begrijpen dat wollen sokken handig zijn. Maar in de zomer? Dat blijft hetzelfde! Mijn voeten hebben het warm, maar ze verhitten niet en ze zweten niet. Dat zijn namelijk de eigenschappen van wol. Wol isoleert en ventileert. In jouw katoenen sokken worden jouw voeten bij zomerse temperaturen even warm als die van mij in mijn wollen sokken. Maar wollen sokken houden geen vocht vast, waardoor je geen zweetvoeten krijgt en ook geen blaren.

Met Lowa op citytrip

Als ik met vrienden een stad doorkruis, wil ik dat niet met pijnlijke voeten doen. Tegelijkertijd wil ik er ook een beetje koket uitzien, dus bergwandelschoenen zijn niet de meest ideale keuze. Ik moet er ook mee door een museum kunnen slenteren of er een trendy restaurant mee binnenstappen. Dan loop ik weer met mijn Lowa’s rond. Sneakers deze keer. Ze hebben een fijne leest en je kunt er korte sokken in dragen. Zo kan ik ze ook perfect combineren met een korte rok of een zomerjurk. Ondertussen loop ik licht en makkelijk, de hele dag lang. Geen pijnlijke voeten, geen knellende schoenen, geen last in mijn onderrug.

Lowa sneakers

Het hart vol van Lowa

Nu heb ik gezien op de website van Lowa dat ze ook sandalen hebben. Ik ben zelf niet zo’n sandalenvrouw, maar ik kan ze wel aanbevelen aan wie op zoek is naar open schoeisel voor in de zomer. Ook al heb ik ze zelf nog niet gedragen, ik ben er zeker van dat ze heel comfortabel zullen zitten. Ze bestaan in drie kleuren voor vrouwen en drie andere kleuren voor mannen. Ik ga er nu over ophouden, want ik kan nog wel een paar pagina’s over Lowa schrijven. Ik wil alleen nog vertellen dat je voor allerhande wandel-, klim- en sportschoenen altijd een Lowa zou moeten proberen. Zowel mannen, vrouwen en kinderen hebben een uitgebreide keuze.

En die kinderschoenen zijn echt mooi met al die kleurtjes!

En nu zwijg ik erover.

door An


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *