Home ~ Je huis ~ Hoe richt je een kleine keuken in?

Je hebt een kleine keuken en je wilt deze graag zo goed mogelijk benutten. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je alle spullen die je nodig hebt kunt opbergen en toch genoeg ruimte hebt om te koken? Hier volgen vijf tips om een kleine keuken in te richten. Met deze tips maak je van je kleine keuken een praktische, mooie en gezellige ruimte.

Tip 1: Maak gebruik van de hoogte

Een van de beste manieren om ruimte te besparen in een kleine keuken, is door gebruik te maken van de hoogte. Je kiest bijvoorbeeld voor hoge kasten die tot aan het plafond reiken. Zo creëer je meer opbergruimte voor je potten, pannen, borden en andere keukenspullen. Je kunt ook gebruik maken van planken of rekken aan de muur om je kruiden, kookboeken of decoraties neer te zetten. Zo maak je niet alleen gebruik van de loze ruimte boven je aanrecht, maar geef je ook meer sfeer aan je keuken.

Hoe een kleine keuken inrichten

Tip 2: Kies voor multifunctionele meubels

Een andere manier om ruimte te besparen in een kleine keuken, is door te kiezen voor multifunctionele meubels. Dit zijn meubels die meer dan één functie hebben of die makkelijk te verplaatsen of op te bergen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een uitschuifbare tafel die je gebruikt als eettafel en als extra werkblad. Of denk aan een krukje dat je gebruikt als zitplaats en als opstapje. Of een roltafel die als serveerwagen en als extra opbergruimte dienst doet.

Tip 3: Kies voor lichte kleuren

Een derde tip om je kleine keuken in te richten, is door te kiezen voor lichte kleuren. Lichte kleuren geven namelijk een ruimtelijk en fris gevoel aan je keuken. Ze weerkaatsen het licht en laten je keuken groter lijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor witte of crèmekleurige kasten, muren en vloeren. Of je gaat voor pastelkleuren of natuurlijke tinten, zoals lichtblauw, mintgroen of zandkleur. Vermijd donkere kleuren, zoals zwart, bruin of grijs. Deze kleuren maken je keuken juist kleiner en somberder.

Tip 4: Kies voor compacte apparaten

Een vierde tip om je kleine keuken in te richten, is door te kiezen voor compacte apparaten. Dit zijn apparaten die minder ruimte innemen dan normale apparaten, maar wel dezelfde functies hebben. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mini-koelkast, een mini-oven, een mini-vaatwasser of een mini-magnetron. Deze apparaten passen makkelijk onder het aanrecht of in een kastje en nemen dus weinig plek in beslag. Bovendien zijn ze vaak ook nog eens energiezuiniger dan normale apparaten.

Hoe richt je je kleine keuken in

Tip 5: Kies voor slimme accessoires

Tot slot kun je ook kiezen voor slimme accessoires. Dit zijn accessoires die niet alleen leuk zijn om naar te kijken, maar ook nog eens handig zijn om te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een magneetstrip aan de muur om je messen op te hangen. Of een kruidenrekje aan de binnenkant van een kastdeur om je kruidenpotjes op te bergen. In een hangmandje onder een plank bewaar je fruit of groente. Zo maak je gebruik van elke centimeter in je keuken en hou je je aanrecht vrij.

Met deze vijf tips kun je een kleine keuken inrichten op een slimme en leuke manier. Zo maak je van je kleine keuken een ruimte waar je graag tijd doorbrengt en waar je heerlijk kunt koken. Heb jij nog andere tips om een kleine keuken in te richten? Laat het ons weten in de reacties!


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *