Home ~ Je wereld ~ Haar fiets past niet in het rek

Het kan gebeuren dat je al te groot bent voor een aanhangfiets, maar nog te zwak om het hele eind alleen te fietsen. Gelukkig heeft zij een tweelingbroertje en een tandem op kindermaat. Zo fietsen ze samen naar school. Zij trapt wat ze kan, hij doet de rest. De boekentassen bij mama op de bagagedrager.

De nieuwe fietsenstalling

Op school staat een gloednieuwe fietsenstalling. Er is veel om te doen geweest. De fietsenstallingenbouwer had een ruim aanbod. Van enkellaagse fietsenrekken tot fietsenkluizen en nog allerlei modellen daartussen. Met een overkapping of oplaadpunten voor e-bikes. Een fietsenstalling met verdieping of een breder systeem voor fietsen met manden of kratten voorop.

Een fietsenrek met afdak

De hele school stond op stelten toen de fietsenstallingenbouwer uiteindelijk aan de werken begon. Er was gekozen voor een enkellaags fietsenrek met overkapping, op maat gemaakt. Er waren enkele houders voorzien voor fietsen met bredere bagagevoorzieningen en het elektrische rijwiel van juf Marijke had een eigen plek. Zo kon iedereen zijn tweewieler erin kwijt en had de school niet langer last van rondslingerende fietsen.

Haar fiets past niet in het rek, maar wat malen zij erom. Ze zijn al blij dat die tumor uit haar hoofd is en de bestraling achter de rug.

door An

Lees nog een verhaal »»»


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *