Home ~ Jij ~ Gezonder, productiever en gelukkiger met een slimme smartwatch

Een smartwatch is meer dan een horloge. Het is een draagbaar apparaat dat je verbindt met je smartphone, en dat je allerlei handige functies biedt. Met een smartwatch kun je bijvoorbeeld je activiteiten meten, berichten ontvangen, navigeren, muziek beluisteren en contactloos betalen. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van een smartwatch, en hoe zo’n slim horloge je kan helpen om gezonder, productiever en gelukkiger te worden.

Je meet je activiteiten en verbetert je levensstijl

Een van de grootste voordelen van een smartwatch is dat hij je helpt om je levensstijl te verbeteren. Een smartwatch meet namelijk je dagelijkse activiteiten, zoals het aantal stappen dat je zet, het aantal minuten dat je intensief beweegt, je hartslag, je calorieverbranding en je slaapkwaliteit. Door deze gegevens bij te houden en doelen na te streven, word je je meer bewust van je gezondheid en maak je betere keuzes. Zo zie je bijvoorbeeld of je genoeg beweegt, of je voldoende rust neemt, of je stressniveau te hoog is, of je goed slaapt, enzovoort. Een smartwatch motiveert je ook om meer te bewegen, bijvoorbeeld door je te belonen met badges of complimentjes als je een doel haalt, of door je uit te dagen om het beter te doen dan gisteren of dan je vrienden. Een smartwatch kan ook fungeren als een personal trainer, die je begeleidt bij verschillende sporten, zoals hardlopen, fietsen, zwemmen of yoga. Zo werk je op een leuke en effectieve manier aan je conditie.

Je blijft op de hoogte van berichten en oproepen

Een ander voordeel van een smartwatch is dat hij je op de hoogte houdt van berichten en oproepen die binnenkomen op je smartphone. Je hoeft dus niet steeds je telefoon uit je zak of tas te halen om te zien of er iets belangrijks is. Met een snelle blik op je pols kun je zien wie er belt of appt, en kun je eventueel reageren met een kort antwoord of een emoji. Sommige smartwatches hebben zelfs een ingebouwde microfoon en luidspreker, waarmee je kunt bellen zonder je telefoon aan te raken. Dit is niet alleen handig, maar ook veiliger, bijvoorbeeld als je in de auto zit of op de fiets.

Gezonder, productiever, gelukkiger met een slimme smartwatch

Je navigeert gemakkelijk van a naar b

Een derde voordeel van een smartwatch is dat hij je helpt bij het navigeren. Sommige smartwatches hebben namelijk een ingebouwde gps-functie, waarmee ze bepalen waar je bent en waar je naartoe wilt. Je ziet dan op het scherm van de smartwatch welke route je moet volgen, of je kunt gesproken aanwijzingen krijgen via je oortjes. Dit is vooral handig als je in een onbekende omgeving bent, of als je je handen vrij wilt houden. Je hoeft dan niet steeds op je telefoon te kijken, wat ook veiliger is in het verkeer.

Je luistert naar muziek en podcasts

Een vierde voordeel van een smartwatch is dat hij je kan vermaken met muziek en podcasts. Sommige smartwatches hebben namelijk een ingebouwde muziekspeler, waarmee je muziek of podcasts afspeelt die je hebt gedownload of gestreamd via je smartphone. Je luistert dan via bluetooth oortjes of een koptelefoon naar je favoriete nummers of shows, zonder dat je je telefoon nodig hebt. Dit is ideaal als je wilt ontspannen, sporten, reizen of werken.

Je betaalt contactloos

Een vijfde voordeel van een smartwatch is dat hij je helpt om contactloos te betalen. Sommige smartwatches hebben namelijk een ingebouwde nfc-chip, waarmee ze communiceren met betaalterminals. Je betaalt dan met een simpele tik van je pols voor je boodschappen, koffie, treinkaartje of wat dan ook. Dit is niet alleen snel en gemakkelijk, maar ook hygiënisch en veilig. Je hoeft dan geen contant geld of pinpas mee te nemen, en je hoeft ook geen pincode in te voeren.

Gezonder, productiever en gelukkiger met een smartwatch

Je wordt gelukkiger

Een laatste voordeel van een smartwatch is dat hij je helpt om gelukkiger te worden. Een smartwatch fungeert namelijk ook als een persoonlijke assistent, die je helpt om je leven te organiseren en te verbeteren. Een smartwatch kan bijvoorbeeld:

 • je herinneren aan belangrijke afspraken, taken of deadlines
 • je wekken met een zachte trilling of een prettig geluid
 • je informeren over het weer, het nieuws of het verkeer
 • je advies geven over hoe je beter kunt slapen, eten of ontspannen
 • je complimenteren, motiveren of inspireren met positieve berichten of citaten

Zo krijg je met een smartwatch meer controle over je tijd, meer inzicht in jezelf, meer plezier in wat je doet en meer voldoening uit wat je bereikt.

Conclusie

Een smartwatch is dus meer dan een horloge. Het is een slim apparaat dat je helpt om gezonder, productiever en gelukkiger te worden. Met een smartwatch kun je:

 • je activiteiten meten en verbeteren
 • op de hoogte blijven van berichten en oproepen
 • gemakkelijk navigeren van a naar b
 • luisteren naar muziek en podcasts
 • contactloos betalen
 • gelukkiger worden
Categorieën: Jij

0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *