Home ~ Jij ~ Epileren is beter dan scheren

Om je benen te ontharen bestaan er verschillende technieken: van scheren, waxen en harsen tot definitieve ontharing met elektrolyse. Elke manier om je benen van hun beharing te ontdoen, heeft zijn voor- en nadelen. Scheren blijkt nog steeds de populairste werkwijze te zijn. Toch hou ik het bij epileren, want, geloof me, epileren is beter dan scheren.

Waarom is epileren beter dan scheren?

Epileren is beter voor de huid dan scheren. Bij het scheren schaaf je het mesje over de huid, terwijl bij het epileren er alleen aan de haartjes getrokken wordt. De huid zelf wordt ongemoeid gelaten. Het duurt ook veel langer vooraleer je opnieuw moet epileren, terwijl je bij scheren soms al na twee dagen opnieuw de stoppeltjes ziet. Wanneer je je benen regelmatig epileert, moet je wel opletten voor ingroeiende haartjes. Dat is heel vervelend. Op tijd een zachte scrub onder de douche helpt daartegen.

Epileerapparaat

Epileer je voor het eerst?

De eerste keer je benen epileren is een beetje wennen. Het uittrekken van de haartjes doet een beetje pijn. Gebruik in het begin de opzetstukken, die het epileren zo comfortabel mogelijk maken. Laat de haartjes ook niet te lang worden. Korte haartjes uittrekken is minder pijnlijk dan lange. Wanneer je echter vaker epileert, zul je merken dat je aan het pietserige gevoel gewend geraakt. Je kunt er beter tegen, waardoor je het gevoel niet meer als pijn ervaart.

Is epileren niet hetzelfde als waxen en harsen?

Waxen, harsen, ontharingscrème, … Het zijn ook methoden waarbij je de haartjes uittrekt en niet met een mesje langs je huid schaaft. Toch zijn ze volgens mij ook schadelijker voor de huid dan epileren. Er komt namelijk steeds een chemisch product bij kijken dat de haartjes week maakt, zodat ze gemakkelijker verwijderd worden. Deze producten komen uiteraard ook in contact met je huid. En dat is dan weer nefast voor je huid. Bij epileren komen er geen producten aan te pas. Het machientje laat de huid ongemoeid. Waar er een haartje is, is er een contact. Waar er geen haartje is, hoovert je epileerapparaat gewoon over de huid heen.

Bata de cola

Elektrolyse, het buitenbeentje

Definitieve ontharing, elektrisch ontharen met naald, laseren en elektrolyse: alleen al bij het uitspreken van deze termen krijg ik de daver op het lijf. Het lijken mij nogal futuristische kanonnen te zijn, die volgens mij ook heel wat collateral damage kunnen aanrichten. In de doe-het-zelfkits voor thuis heb ik al helemaal geen vertrouwen, vooral op het gebied van effectiviteit. Laat je het in een centrum doen, dan vraag ik mij ook af of je er echt zo tevreden over was. Laat het mij weten in de reacties onder dit artikel, want ik heb er totaal geen ervaring mee en ben er zelfs een beetje bang voor. Verder vraag ik mij af of het echt wel nodig is om je benen hiermee te lijf te gaan. Ik kan het eerder begrijpen als je hardnekkig gezichtshaar wil wegkrijgen. Dat is een esthetisch probleem van een ander niveau, letterlijk en figuurlijk.

In ieder geval: epileren is beter dan scheren, waxen en dergelijke meer. Heb jij ervaringen met permanente ontharing, laat het mij zeker weten. Voorlopig hou ik het bij mijn epileerapparaat.

Meer tips over huidverzorging: zo haal ik de make-up van mijn gezicht en dit gebruik ik onder de douche.

door An


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *