Home ~ Je huis ~ En zo floepten hier de bosjes als paddenstoelen uit de grond

Wat een metamorfose, hier bij ons in de wijk! Nadat een of andere gek had openbaar gemaakt dat je niet meer op het groeien van een paar sprieten moet zitten wachten, maar dat je een haag voortaan ook volwassen en kant-en-klaar kunt kopen, floepte het groen in menig verkaveling als boschampignons uit de grond. Hieronder kun je zelf lezen wat zoveel mensen naar de gespecialiseerde tuincentra deed hollen. De klokkenluider is ondertussen veilig opgeborgen.

Tegenwoordig hoef je niet meer te wachten tot je tuinhaag volgroeid is. Je gaat gewoon naar het tuincentrum en koopt daar een kant-en-klare haag, een haag die er al staat. Dit is een gepatenteerd systeem dat bestaat uit een raster, overgroeid met klimplanten. De haag wordt gekweekt in een biologisch afbreekbare bak. Nadat je de nodige grondverbetering hebt aangebracht, kun je de haag rechtstreeks in de grond planten. Door middel van palen en beugels wordt de tuinafscheiding stevig verankerd.

De hagen zijn 120 cm breed en 1 tot 3 meter hoog. Vind je niet het juiste formaat voor jouw tuin, dan kun je een exemplaar op maat laten maken. Daarnaast heb je ook nog eens de keuze uit verschillende soorten beplantingen. Wil je een donkergroene, bladhoudende Hedera Helix Woerner? Of kies je voor een winterharde vuurdoorn, waar besjes op komen en schermvormige bloemen in het voorjaar?

Nu ja, ik heb er ook meteen een gekocht. Eentje van een dubbele meter. Dat vond mijn buurman niet zo leuk. Het was plots uit met het gluren bij de buren. Nu nog een middel tegen het geschreeuw van zijn oude transistor en iets tegen de stank van zijn aangebrande barbecue en we zijn er!

door An

Lees nog een verhaal »»»


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *