Home ~ Je wereld ~ Elke avond van België naar Nederland en terug

Ik herinner me mijn kindertijd.
De wereld was nog zwart-wit.
En iedere avond ging ik naar Nederland.

Wij wonen in Vlaanderen, dus Nederland is voor ons het buitenland en het buitenland is … vakantie! Zo trokken wij met onze twee jonge kinderen op rondreis door Nederland. Tien dagen in niet eens de beste weersomstandigheden, het hele land rond. Er kon geen all inclusive zonvakantie aan tippen. We reisden van de Zeeuwse duinen naar de Randstad, van de Wadden naar de Groningse boerderijen, van de Drentse bossen naar de Limburgse mergelgrotten. Zo verscheiden is dit vlakke land!

Regelmatig kun je ons met onze reiskoffer bij onze noorderburen vinden. Citytrippen in Amsterdam, Maastricht, Nijmegen … Uitwaaien in Friesland en op de Hoge Veluwe … Een weekendje Zeeland … Naar de Efteling! Nederland is voor ons het vakantieland bij uitstek, voor korte en lange verblijven. En het begon al toen ik als kind in pyjama op de bank voor televisie zat.

Samson en Kabouter Plop waren nog niet geboren.
Daarom reisde ik iedere avond naar Nederland,
meer bepaald naar Nederland 1.
In rechte lijn naar Sesamstraat, mijn favoriete straat in Holland.
Daar hing ik een beetje rond met Tommy en Pino
en met die twee kibbelende mannetjes met hun banaan in hun oor.

door An

Lees nog een verhaal »»»


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *