Home ~ Je huis ~ Een batterijloze keukenweegschaal kopen: draai gewoon die knop om

Ik ben een fervente gebruiker van de keukenweegschaal. Het is een essentieel onderdeel van mijn keukenuitrusting en heeft zijn vaste plaats op mijn aanrecht. Een personenweegschaal hoef ik niet, maar mijn keukenweegschaal zou ik niet kunnen missen. Toch heeft het ding mij ook al veel ergernis bezorgd, namelijk wanneer de batterijen alweer op hun einde lopen. En toen vond een slimmerik de keukenweegschaal zonder batterijen uit!

De terreur van de keukenweegschaal op batterijen

Elke keukenprins(es) herkent ongetwijfeld deze vervelende situatie. Je hebt net 143 van de 200 gram bloem afgewogen om die delicate biscuit te bakken, als plots, zomaar vanuit het niets, het displayschermpje begint op te lichten: battery low. Het volgende moment is het gedaan met wegen. Hoeveel moest er nu nog bij? Nog 30 gram? Nog 45? Als het niet correct afgewogen is, laat je baksel het vast en zeker afweten. Patisserie houdt namelijk niet van gissen en gokken. Hup, de bloem dan maar terug in de pot. Eerst even nieuwe batterijen zoeken – hopelijk heb je er nog in huis! Na het open- en dichtwrikken van het batterijhuis, kun je herbeginnen met afwegen. En zo ben je weer gelukkig … tot de volgende battery low.

Batterijloze weegschaal met appel

Een keukenweegschaal zonder batterijen is verdorie gemakkelijk

Aan die terreur heb ik een einde gemaakt. Ik ben op zoek gegaan naar een batterijloze keukenweegschaal en ik heb er een gevonden! Het toestel wordt in gang gedraaid met een knop. Draai je de knop minimaal 120° rond, dan heeft het apparaat voldoende stroom om drie minuten lang te werken. Heb je meer tijd nodig, draai dan gewoon tussendoor nog eens aan de knop. Je hoeft niet snel te draaien of veel kracht uit te oefenen. Gewoon drie keer rustig draaien en je bent vertrokken. Daar is geen magie mee gemoeid. Het is gewoon een dynamo. Bestaat al sinds 1832!

Een batterijloze keukenweegschaal is bovendien ecologisch

Uiteraard is het verdorie gemakkelijk dat je nooit meer in een fatale battery-low-situatie terechtkomt. Nooit meer je lades moeten afzoeken naar de juiste batterijen is ook best aangenaam. Maar daarboven komt nog eens dat een batterijloze keukenweegschaal kopen ook een ecologische keuze is. Ook al worden batterijen gerecycleerd, helemaal geen batterijen is nog altijd beter voor het milieu. Dit alleen is voor mij al een doorslaggevende reden om voor de keukenweegschaal met draaiknop te gaan. Ik zag al eerder een brievenweegschaal op zonne-energie, maar dan moet je er nog altijd zeker van zijn dat het apparaat voldoende zonlicht heeft gevangen. Zelf de stroom produceren lijkt mij nog altijd het veiligste.

Batterijloze weegschaal display

Een keukenweegschaal met draaiknop: niets speciaals

Verder gedraagt mijn batterijloze keukenweegschaal zich net zoals zijn batterij-afhankelijke collega’s. Hij weegt correct, gebruikt verschillende eenheden, heeft een tarra-knop enzovoort. Daarnaast is het design top! Glanzend wit, glad, strak, een helder digitaal display, … Makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Ook de draaiknop kun je eenvoudig schoonvegen, voor het geval je met plakkerige handen tussendoor wat extra energie hebt bijgedraaid. Ik zag alvast geen enkele reden om geen afscheid te nemen van mijn oude weegtoestel. Een keukenweegschaal zonder batterijen kopen is helemaal niet moeilijk. Je moet gewoon die knop omdraaien.

door An


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *