Home ~ Je wereld ~ Die lichtgewicht tweepersoonstent was zwaarder dan we dachten

“Wisten wij veel, mijnheer de politieagent.”

We hebben een week aaneensluitend rondgetrokken in de bergen. Wij, met zijn achten, met tent en rugzak, een hele week zonder de bewoonde wereld aan te raken. Toen die eenzame backpacker ons pad kruiste, hebben we die zwijgzame jongeman in onze groep opgenomen. Drie avonden na elkaar heeft hij zijn lichtgewicht tweepersoonstent opgezet naast de onze. Wisten wij veel dat dit tentje zo veel meer woog!

Lichtgewicht tenten voor moderne kampeerders

Het grootste item dat kampeerders meesjouwen op hun trektocht, is een tent. Dat betekent echter niet dat dit het zwaarste onderdeel van hun bagage is. Tegenwoordig bestaat er een ruim assortiment aan ultralichte, maar supersterke kampeertenten. Voor amper twee kilogram heb je al een tunneltent voor twee personen, die bescherming biedt in drie seizoenen. Een eenpersoonstent weegt amper 760 gram. Om er met de tent opuit te trekken, hoef je dus geen gewichtheffer te zijn.

Met de tent weg

Deze ochtend was hij verdwenen. Tent weg, rugzak weg, man weg. Pas tegen de middag zijn we hier in het dorp aangekomen. Toen zagen we die affiche met zijn hoofd erop. Wisten wij veel dat hij gezocht werd. En dat zijn lichtgewicht tweepersoonstent toebehoorde aan het koppel dat hij vermoord had. En dat zijn rugzak vol messen stak. Maar goed dat we dat allemaal niet wisten!

door An

Lees nog een verhaal »»»


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *