Home ~ Je wereld ~ Denemarken: een sprookjesachtige bestemming vol verrassingen

Denemarken is een prachtig land dat veel te bieden heeft voor elke reiziger. Natuur, cultuur, geschiedenis en avontuur: je vindt het allemaal in dit Scandinavische land. Ontdek de onmisbare bezienswaardigheden in Denemarken die je niet mag missen.

Het park Tivoli in Kopenhagen

Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Denemarken is het park Tivoli in Kopenhagen. Het is een unieke combinatie van een prachtige tuin en een pretpark. Je geniet er van meer dan 25 attracties, waaronder achtbanen, draaimolens en een reuzenrad. Maar ook als je niet zo van de adrenaline houdt, is Tivoli een bezoek waard. Je kunt er heerlijk wandelen tussen de vijvers, bloemen en lantaarns. Of je kunt een hapje eten in een van de vele restaurants, een voorstelling bijwonen in het theater of gewoon de sprookjesachtige sfeer opsnuiven. Tivoli is vooral ’s avonds betoverend, als het park verlicht wordt door duizenden lampjes.

De kleine zeemeermin in Kopenhagen

Een andere beroemde attractie in Kopenhagen is het standbeeld van de kleine zeemeermin. Dit bronzen beeldje is gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen en staat op een rots aan de haven. Het is een symbool van de stad en trekt veel toeristen aan. Het beeldje is niet erg groot, maar wel erg fotogeniek. Je kunt het beste vroeg in de ochtend gaan, als het nog niet zo druk is. Dan kun je rustig een foto maken en genieten van het uitzicht op de zee.

Duinen, strand, zee

De Waddeneilanden

Denemarken heeft ook een aantal mooie Waddeneilanden die je kunt bezoeken. De bekendste zijn Rømø, Fanø en Mandø. Deze eilanden hebben brede zandstranden, duinen, bossen en pittoreske dorpjes. Je kunt er heerlijk uitwaaien, fietsen, wandelen of vogels spotten. Een bijzonder eiland is Mandø, dat alleen bereikbaar is via een dijk die twee keer per dag onder water staat. Je kunt er alleen komen met een tractorbus of met je eigen auto als je de getijden goed in de gaten houdt.

De Vikingmusea

Als je meer wilt weten over de geschiedenis en cultuur van Denemarken, dan mag je de Vikingmusea niet overslaan. De Vikingen waren de voorouders van de Denen en hebben een grote invloed gehad op Europa. Je vindt hun sporen terug op verschillende plaatsen in Denemarken. Zo kun je in Roskilde het Vikingschipmuseum bezoeken, waar je vijf originele Vikingschepen bewondert. Of je kunt naar Ribe gaan, de oudste stad van Denemarken, waar je het Vikingmuseum en het Vikingcenter vindt. Daar zie je hoe de Vikingen leefden, werkten en vochten.

Denemarken Legoland

Legoland Billund

Tot slot is er nog een attractie die vooral leuk is voor kinderen (of volwassenen die jong van hart zijn): Legoland Billund. Dit is het eerste en grootste Legoland ter wereld, waar je allerlei bouwwerken van Lego kunt zien. Er zijn meer dan 50 miljoen Lego-steentjes gebruikt om allerlei thema’s na te maken, zoals piraten, ridders, dieren en beroemde gebouwen. Er zijn ook verschillende attracties, zoals achtbanen, waterglijbanen en een 4D-bioscoop. Legoland Billund ligt vlakbij de luchthaven van Billund en is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer.

Dit zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden in Denemarken die je kunt ontdekken. Denemarken is een veelzijdig land dat je zal verrassen met zijn schoonheid, charme en gastvrijheid. Boek dus snel je reis en geniet van een onvergetelijke vakantie in Denemarken.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *