Home ~ Jij ~ Demaquilleren met Nivea: al dertig jaar zacht en veilig

Al dertig jaar haal ik de make-up van mijn gezicht met de blauwe pot van Nivea. Voor mij geen hydraterende lotions of verzachtende reinigingswaters. Uiteindelijk kan er niets tippen aan de smeuïge, witte substantie uit dat ronde, blauwe potje. Ontdek een van de oudste verzorgingsgeheimen van een gevoelig huidje.

Nivea op bakkersadvies

Ik denk dat de bakkersvrouw ooit de Nivea-tip aan mijn moeder gaf toen ik mijn gezicht voor de eerste keer moest maquilleren voor mijn eerste schooltoneel. Ik had en heb nog steeds een broze huid en mijn moeder maakte zich zorgen over de smurrie die ze erop zouden smeren en vooral over de manier waarop het er weer afgeschraapt zou worden. In een onbewaakt moment kloeg ze haar nood toen ze bij de bakker stond. Die had blijkbaar niet alleen verstand van brood en krentenkoeken, want dertig jaar later demaquilleer ik mij nog steeds probleemloos zoals de bakkersvrouw het toen aan mijn moeder beschreef.

Nivea Crème

Nivea erop

Wat heb je nodig om je gezicht te demaquilleren met Nivea? Niet veel. Uiteraard de blauwe pot van Nivea. Officieel heet die ‘Nivea Crème’. Daarnaast heb je ook een papieren zakdoekje nodig. Of een rol wc-papier: dat werkt ook. Ligt alles klaar? Zo ga je te werk.

Haal met je vinger een flinke toef Nivea Crème uit de blauwe pot en smeer die dik op je gezicht. Je mag deze ook op je ogen wrijven: op je oogleden, op je wimpers … zelfs op je waterlijn. Het prikt absoluut niet. Ik heb zelfs al eens per ongeluk een klodder op mijn oogbol gehad. Dat was geen enkel probleem. De crème moet in een dikke, witte laag op je gezicht liggen. Je mag het er eventueel ook nog wat inmasseren.

Nivea eraf

Dan nemen de papieren zakdoekjes het over. Veeg zorgvuldig de vette crème van je gezicht en uit je ogen. De make-up komt zonder problemen mee, ook waterproof make-up. Veeg met een schone tip van het zakdoekje opnieuw tot het laatste restje make-up verwijderd is. Daarna verfris ik mijn gezicht met water uit de kraan en dep het voorzichtig droog. Tot slot masseer ik nog een dun laagje van de crème op mijn gezicht, ook op mijn oogleden en tot tegen de waterlijn. Zo verzorg ik iedere avond mijn droge huid en kan ik mij de volgende dag weer ongestraft maquilleren.

Nivea blauwe pot

Zo oud als de straat

Mijn demaquillage-geheim is dertig jaar oud, maar het wondermiddel van Nivea bestaat al meer dan honderd jaar. Nu kennen we het als een witte crème in een blauwe pot. In 1911 kocht je het in een geel blik. Het is ontstaan toen een pientere dokter, Isaac Lifschütz, een nieuwe emulgator ontwikkelde. Een emulgator mengt olie en water tot een fijn en stabiel smeersel. Deze emulsie bleek een zeer goede basis te zijn voor een verzorgende huidcrème. Zo werd de wereldvermaarde crème geboren. De naam Nivea werd afgeleid van het Latijnse ‘nix, nivis’, wat ‘sneeuw’ betekent. De emulsie had dan ook van in het begin die welbekende sneeuwwitte, zijdezachte structuur.

Vreemd dat zo’n oud en simpel product alle nieuwe en uitgekiende lotions de loef afsteekt. Wat goed is, moet behouden worden. En luister aandachtig naar de bakkersvrouw, ook wanneer ze het over huidverzorging heeft.

door An


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *