Poetsen en wassen: we doen het niet graag, maar het zijn activiteiten waar een gigantisch deel van onze tijd in verdwijnt. We zoeken dan natuurlijk ook naar de meest efficiënte manier om die taken af te handelen: snel, doeltreffend en liefst ook nog milieuvriendelijk. En die criteria stonden blijkbaar ook op het lijstje van drie Belgische creatievelingen, die Brauzz op de wereld zetten.
Ecologisch poetsen en wassen met Brauzz
De Brauzz-jongens vinden duurzaamheid de belangrijkste eigenschap van hun schoonmaakmiddelen. De producten bestaan voor 99% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Ze zijn 100% biologisch afbreekbaar en 100% vegan. Maar dat is niet het enige! Daarbovenop komt nog dat ze in minimale vorm aangeboden worden. De badkamer-, glas- en allesreiniger koop je bijvoorbeeld in poedervorm. Je lengt het product zelf aan met water in een herbruikbare fles met verstuiver.
Het wasmiddel lijkt op een velletje papier. Je gooit het bij het wasgoed in de wasmachine en daar lost het op en verspreidt het zich. Zo bezuinigt Brauzz gigantisch op transport. Klassieke schoonmaakmiddelen bestaan namelijk voor 90% uit water. Dus al die vrachtwagens rijden voor 90% met water rond, terwijl dat gewoon bij jou uit de kraan komt.
Doeltreffend en makkelijk poetsen en wassen
Mijn eerste kennismaking met de huishoudproducten van Brauzz verliep via de wasstrips. Geloof me, we gieten allemaal veel te veel wasmiddel in onze trommel. Doseren is een kunst, die maar weinig mensen beheersen. Ik kan er ook niet veel van en daarmee zocht ik mijn heil in de wasstrips van Brauzz. Gewoon een velletje in de trommel gooien en kous af! Door steeds te veel wasmiddel te gebruiken, vergroot je onnodig je ecologische voetafdruk. Met zo’n wasstrip sla je dus twee vliegen in een klap: gemakkelijk en ecologisch. En? Wat is het wasresultaat? Goed? Ja hoor, niet slechter dan met mijn ouderwetse wasproducten. Lekker geurtje ook, heel subtiel.
Hoesten in de badkamer
Ondertussen heb ik ook de badkamerreiniger in huis gehaald. Daar heb ik echter een probleempje mee. Het pakt op mijn adem. Dat kan ook aan mij liggen. Ik ben er nogal gevoelig voor. Als iemand deodorant gespoten heeft, loop ik ook te hoesten in de badkamer. Zijn er nog mensen die last hebben van dit product? Laat het even weten in de reacties onder dit artikel. Als meer mensen hetzelfde ondervinden, kunnen we misschien aan Brauzz vragen of ze iets aan de samenstelling van dit poetsmiddel kunnen doen om dit probleem te verhelpen.
Het is anders zeer goed spul. Ik had bijvoorbeeld een donkerbruine kalkring rond de kraan op de wastafel. Ik had al verschillende pogingen ondernomen om die weg te krijgen. Steeds met weinig succes. Ik kon mijn ogen niet geloven, toen ik met mijn Brauzz-verstuiver aan de slag ging. Eén keer sprayen en het vuil was al bijna volledig weg! Nooit gedacht dat een natuurlijk schoonmaakmiddel zo krachtig kan zijn.
Ik ben niet voor abonnementen.
De producten van Brauzz worden online verkocht en naar huis gestuurd. Misschien zijn ze wat duurder dan de klassieke schoonmaakmiddelen. Alhoewel, ik zou eens moeten rekenen, want door een correcte dosering doe je er langer mee. Je kunt ook een abonnement nemen, maar daar ben ik persoonlijk niet zo’n voorstander van. Je krijgt dan wel een korting, maar met een abonnement koop ik uiteindelijk meer dan dat ik zonder zou gedaan hebben. Of je kunt met een vriend(in) een abonnement delen. Zo kun je het ook oplossen. In ieder geval kan ik iedereen aanbevelen om bij het wassen en schoonmaken aan onze planeet te denken … en aan Brauzz.
0 reacties