Scrooge live vanuit Dordrecht

zaterdag 24 okt 2020

Het nieuwe televisiespektakel Scrooge live komt vanuit Dordrecht! 
Tegen het prachtige decor van de stad Dordrecht wordt Scrooge live opgevoerd, in volledige kerstsfeer. Het verhaal wordt op muzikale wijze verteld door nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, die iedereen thuis mee kan zingen. Kortom: een unieke beleving voor de hele familie!
De uitzending is 20 december live te volgen via NPO1

De bekende kerstvertelling van Charles Dickens die op een muzikale manier wordt verteld door acteurs en zangers. Met passende kerstnummers en internationale hits, die iedereen thuis mee kan zingen. Er is ook een inzamelingsactie aan Scrooge Live gekoppeld. De inzameling is voor kinderen in armoede aan nieuwe kleding te helpen.

Scrooge Live
Het belooft een spectaculaire uitzending te worden waarmee we aandacht vragen voor kinderarmoede. In Nederland groeien 300.000 kinderen op in armoede. Dat is 1 op de 12 kinderen. Doel van de uitzending is om het probleem onder de aandacht te brengen. En om zoveel mogelijk kinderen aan nieuwe kleding te helpen. De slogan van Nationaal Fonds Kinderhulp is ‘Geef ze warmte!’. Wij willen samen met bewoners, bedrijven en organisaties in aanloop naar 20 december een lokale actie starten. Dit om kinderen warm 2021 in te laten gaan.

Dordrecht
Omroep MAX en productiemaatschappij Mediawater kiezen voor Dordrecht. Dit omdat de historische binnenstad bij uitstek geschikt is als decor voor deze kerstvertelling. De komende maanden vinden er op verschillende plaatsen in de stad opnames plaats, zowel binnen als buiten. Het verhaal wordt op 20 december live verteld. Bij Scrooge Live is geen publiek welkom, dit vanwege de corona maatregelen.

Foto: AD De Dordtenaar 

  • print