Attracties en musea weer te bezoeken in Dordrecht

dinsdag 26 mei 2020

De Dordtse musea
Voor het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn en het Hof van Nederland geldt dat toegangstickets alleen online verkrijgbaar zijn. Daarbij kies je de dag en tijdslot van je bezoek. Per dag en per tijd is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Zo wordt voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd in de musea zijn en dat er een lange wachtrij ontstaan bij de ingang.

Dit geldt voor alle bezoekers. Ook als je gratis toegang hebt, bijvoorbeeld met de Museumkaart of voor kinderen tot en met 18 jaar. Dit geldt ook voor andere passen die gratis toegang of korting geven zoals CJP, collegekaart (studenten), BDM, VDM, Rembrandtkaart, ICOM, Rotterdampas, of Dordtpas. Neem de ticket(s) geprint of op  smartphone mee naar het museum. Ook de Museumkaart (of andere kortingskaarten en –passen) moet gecontroleerd worden, dus neem die vooral ook mee.

Naast de vaste collectie zijn in het Dordrechts Museum nu drie tentoonstellingen te zien:

  • Willem Bastiaan Tholen: een gelukkige natuur
  • Slow Fashion
  • Leven van Leer

Kijk hier voor alle maatregelen en reserveren>

Ook het Nationaal Onderwijsmuseum, Museum 40-45, het Binnenvaartmuseum, Biesboschcentrum Dordrecht en Museum aan de Maas zijn weer open. 

Rondvaarten & Excursies
Met Si Barone kun je met maximaal 4 personen uit één gezin een rondvaart maken door de historische binnenstad. Ook de Dordtevaar en DDCornelis gaan weer varen maar uitsluitend op reservering.
De rondvaarten vanaf Biesboschcentrum Dordrecht gaan voorlopig niet door, er is wel boot- en kanoverhuur op reservering. 
Dordrecht Tours gaat vanaf 2 juli weer rijden met enkele aanpassingen zoals plastic schermen tussen de banken.

Duurzaamheidscentrum Weizigt
Elke werkdag van 10.00 uur tot 16.00 uur is Duurzaamheidscentrum Weizigt weer geopend. Het gehele terrein, waaronder de Stadsboerderij, het Aquarama en de Klimaatkas, is geopend voor bezoekers. Ook is de Knuffelweide open en kan je een kijkje nemen in het Knaagdierenhok. Het Informatiepunt blijft wel nog even dicht en het voeren van de dieren om 16.00 uur wordt de komende tijd ook nog zonder publiek gedaan. 

Raadpleeg altijd de website van het museum of attractie zelf voor de juiste openingstijden, reserveringsmogelijkheden en andere maatregelen, voorafgaand aan uw bezoek! 

Informatie over alle musea, rondvaarten en andere attractie in Dordrecht> 

Tips voor veilig bezoek aan de binnenstad van Dordrecht>

  • print