Bachfestival 2020 gaat (online) door!

donderdag 14 mei 2020

Goed nieuws in barre tijden! Het Bachfestival Dordrecht gaat wel door in juni 2020! Het festival biedt samen met NPO Radio 4 en met steun van de gemeente Dordrecht een online alternatief in het laatste weekend van juni.

Op vrijdag 26 juni zal een nieuwe compositie van Oene van Geel op het Bachorgel in de Grote Kerk in première gaan. Op zaterdag 27 juni klinkt de hele dag live muziek vanaf festival locatie Dordtyart. De streaming en live uitzending van Radio 4 zijn allebei gratis te bekijken en te beluisteren.

Artistiek leider Marieke Hopman: “Tien dagen lang meer dan 10.000 bezoekers ontvangen voor ons festival was onmogelijk in deze moeilijke periode, maar je wilt als festival natuurlijk alles doen om toch het publiek en de musici een podium te bieden in deze roerige tijden”

En dus gaat het Bachfestival online verder! De signatuur van het festival blijft behouden, hetzij in kleinere vorm en op een andere manier. Online bezoekers kunnen genieten van een combinatie van oude en nieuwe muziek; jong talent en gevestigde namen die prachtige uitvoeringen van J.S. Bach én compleet nieuw werk tot klinken brengen. Tussen de concerten door gaat het festival met verschillende gasten in gesprek over de culturele sector en de actualiteit.

Kijk op www.bachfestivaldordrecht.nl voor meer informatie.