The Times noemt Dordrecht een ´verborgen juweel´

dinsdag 9 apr 2019

De Engelse krant The Times tipt in het reiskatern Dordrecht als ‘minder bekend’ alternatief voor wie is uitgekeken op Parijs en Barcelona. Dordrecht is als enige Nederlandse stad opgenomen in een lijstje van dertig ‘verborgen juwelen’ in Europa.

The Times wijst zijn lezers op de rijke historie van Dordrecht, waar in 1572 de basis werd gelegd voor de onafhankelijkheid van het latere Nederland en waar 900 ‘schilderachtige’ rijksmonumenten herinneren aan de Gouden Eeuw.

Al dat pracht en praal kan volgens de krant een mooie foto opleveren, zeker vanaf de toren van de Grote Kerk. Wie het wat rustiger aan wil doen, krijgt het advies een boottocht te maken over de ‘slaperige’ grachten en rivieren. 

Moeten zéker
Kunstliefhebbers ‘moeten zéker’ de collectie van het Dordrechts Museum bekijken, aldus The Times. Ook een proeverij bij distilleerderij Rutte wordt aanbevolen. Villa Augustus wordt getipt als overnachtingsplek. Het artikel eindigt met de opmerking dat Rotterdam op een kwartiertje rijden met de trein ligt.

Bron: AD

  • print