Masterclasses Goud en Zilver

donderdag 13 sep 2018

Hoe en waarom is Schoonhoven dé Zilverstad geworden? Waar komt de Zeeuwse knoop vandaan en wat is toch precies een 'oorijzer'? Voor wie zich wil verdiepen in de achtergrond van het goud en zilver in Schoonhoven zijn tijdens het Nazomer Zilverweekend op zaterdag 22 en zondag 23 september 2018 masterclasses en lezingen bij te wonen. Op zaterdag worden vier masterclasses gegeven door René Kappers. Op zondag verzorgen George Hamel en Gemke Jager twee presentaties. De programma’s vullen elkaar aan maar zijn ook los te bezoeken. Deelname is gratis. Aanmelden kan via info@hemelsgoud.nl.

René Kappers doet al bijna veertig jaar onderzoek naar de geschiedenis van Schoonhoven als Zilverstad, naar de mensen, hun werk en hun leven. Hij biedt verdieping over Schoonhoven als Zilverstad in het Edelambachtshuys aan de Haven 13. Zijn masterclasses gaan over: Schoonhovense goud- en zilverkunst 1360 – 2018 (10.00-10.45 uur), De Schoonhovense Werkplaatsen (11.00 – 11.45 uur), de vier Gilden, 1629 – 2018 (14.00 – 14.45 uur) en Van vader op zoon, de 1000 meesters die het deden en doen, 1360-2018 (15.00 – 15.45 uur).

Op zondag 23 september worden er lezingen gegeven door George Hamel en Gemke Jager in hotel-restaurant Belvédère aan de Lekdijk West 4. De ontvangst is om 13.00 uur, daarna start George Hamel met de lezing Vorstelijke Juwelen. Hamel is gemmoloog, gecertificeerd taxateur van juwelen en zilver en voorzitter van het Gilde St Eloy.  In de pauze kan een drankje besteld worden en aansluitend verzorgt Gemke Jager – kunsthistoricus, voormalig directeur van het Nederlands Zilvermuseum en deskundige op het gebied van zilver - tussen 14.30 en 15.15 uur de presentatie Pracht bij de boerenstand over (Schoonhovense) streeksieraden. Aansluitend is men van harte welkom om na te praten.

Het Zilverweekend is onderdeel van het Nazomerfestival in Schoonhoven. Het programma van het Nazomerfestival is te bekijken op www.nazomerfestival.info.

  • print

VVV Idee

Landelijk winkelen in de Graanbuurt

Genieten in een gezellig en sfeervol winkelstraatje in Giessenburg met een karakteristieke sfeer. Een inpandige winkelstraat met winkels op het gebied van country- en lifestyle.

Lees meer

Polderleven

Kleurrijke brochure met allerlei tips en informatie over de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Lees meer

Content VVV Idee