SIMAV vindt bestemming voor eeuwenoude Streefkerkse molen

maandag 9 jul 2018

Sinds 6 juli is de Hoge Tiendwegmolen aan de Beneden Tiendweg weer een functie gaan vervullen. De molenstomp, in 2014 na grondig herstel opgeleverd, opent zijn deur voor liefhebbers van koffie en thee.

De Streefkerker Adri Schot is de uitbater van de Koffie Molen, zoals de horecagelegenheid heet.† “Voorlopig zal de Koffie Molen op vrijdag en zaterdag geopend zijn. Tijdens de zomermaanden wellicht ook op donderdag.” vertelt Adri. “Er zal Illy koffie geschonken worden †en er wordt een kruidentuin gerealiseerd waar gasten hun eigen kruiden kunnen plukken voor een kop kruidenthee”. Naast rustpunt voor passerende fietsers en wandelaars biedt de Koffie Molen ook high teas en is de ruimte te reserveren voor een feestje.

Van de Hoge Tiendwegmolen is het bouwjaar onbekend. Wel staat vast dat de poldermolen vanaf 1706 al op die plek staat. De molen, een zogenaamde wipmolen, was vanaf 1952 buiten bedrijf. In 1962 brandde hij onder verdachte omstandigheden af. De huidige ondertoren was onderdeel van een molen uit polder Quakernaak in Meerkerk en is, na herstel, overgebracht naar Streefkerk en op een nieuwe veldmuur geplaatst.

De officiŽle opening van de Koffie Molen zal halverwege de zomermaanden plaatsvinden. Meer informatie: www.simav.nl

  • print

VVV Idee

Ontdek Strijensas

RecreŽren in Strijensas is hartstikke leuk! De omgeving biedt veel natuur en water. In natuurgebied de Oeverlanden kunt u o.a. heerlijk wandelen!

Lees meer

Tourist Day Ticket

Met het Tourist Day Ticket reis je gedurende een hele dag onbeperkt met bus, tram, metro en waterbus voor een vast bedrag door heel Zuid-Holland.

Lees meer

Content VVV Idee