De leukste fietsroutes in de regio Dordrecht

Vanwege de bijzondere ligging, heeft Dordrecht prachtige fietsroutes. De stad grenst aan de Nieuwe Merwede, met aan de overkant het Nationaal Park De Biesbosch. Kijk je de andere kant op dan kom je terecht in voorsteden van Rotterdam. In het centrum van Dordrecht is het VVV-kantoor te vinden met maar liefst 13 verschillende fietsroutes.

caroussel_dordrecht_grote kerk // caroussel_dordrecht9.jpg (254 K)

Fietstip: Dordrecht-Kinderdijk-Biesbosch (33 of 43 km)
Fietsroute langs het historische Dordrecht, de molens van Werelderfgoed Kinderdijk en Nationaal Park de Biesbosch. Deze fietsroute gaat via het centrum van Dordrecht de polders van de Alblasserwaard in. Met de waterbus steek je over naar Alblasserdam en fiets je naar Werelderfgoed Kinderdijk. Daarna door de prachtige Alblasserwaard en maak je nog een rondje door de Hollandse Biesbosch. Rode draad is het verhaal van het water: de strijd tegen het water, de vormende aspecten ervan en het leven van het water.

Tip 1: voorafgaand aan het afleggen van een fietsroute is het handig om de staat van de fiets te inspecteren. Checken o.a. de banden, zadelhoogte, stuurhoogte, etc. Ben je van plan een lange fietstocht af te leggen? Neem dan wat te eten en drinken mee voor onderweg.

Tip 2: vergeet ook niet om tijdens het pauzeren je fiets goed op slot te zetten. Zet je fiets het liefst met twee fietssloten vast, bijvoorbeeld door het gebruik van een ringslot en een kettingslot.
 

Fietstip: Eiland van Dordrecht & Biesbosch (43 km)
Een heerlijke fietsroute door het historische centrum van Dordrecht, het Eiland van Dordrecht en een stukje Nationaal Park de Biesbosch op de Brabantse oever. Verken het prachtige eiland van Dordrecht met deze mooie fietsroute. Je maakt kennis met de rustige polders en de stroken Biesboschnatuur langs de randen van het eiland van Dordrecht en op de Brabantse oever. De route begint in de prachtige historische binnenstad van de oudste stad van Holland: Dordrecht.

Tip: een fiets met een versnelling is een pré maar zeker geen vereiste. Kijk bijvoorbeeld eens bij deze luxe herenfietsen of damesfietsen. Het is heerlijk om een fietstocht af te leggen. Laat je vooral niet afremmen door het niet hebben van een fiets met versnellingen!

  • print