Nationaal Park de Biesbosch

Biesbosch - getijdengebied Nationaal Park de Biesbosch biedt een unieke natuurbeleving als één van de weinige zoetwatergetijdegebieden in Europa. Dit avontuurlijke doolhof van rivieren, waterbekkens en wilgenbossen bevindt zich op 5 km afstand van het centrum van Dordrecht. Ontdek de ruige natuur per fluisterboot, kano of te voet en spot vele vogels, vissen en misschien wel de bever!

Vogels en bevers
Hier kom je prachtige vogels tegen, zoals de zilverreiger, de fuut en de blauwborst. En misschien zie je ook één van de bevers die in de moerassen zijn burcht heeft gebouwd. 

Wandelen
Heb je zin in een stevige wandeling? Kies dan het Griendmuseumpad (6 km). Deze wandeling langs flora en fauna laat ook zien hoe de vroegere griendwerkers in de Biesbosch leefden.

Varen
Het Biesboschcentrum organiseert ook diverse vaarexcursies of je kunt er zelf een bootje huren om de kreken te ontdekken. Vanaf de boot de Sterling geniet je van de prachtige natuur terwijl de gids je alles vertelt over de rijkdom van het gebied. Enorm leuk voor kinderen zijn de bevertochten. Al varend ga je op zoek naar bevers en hun burchten.
Krijg je er geen genoeg van? Vaar dan met de pont vanaf Kop van ’t Land eens over naar het Brabantse deel van de Biesbosch.

Meer informatie: www.np-debiesbosch.nl

Bestel het VVV informatiepakket Hollandse Biesbosch >

  • print