Home ~ Je wereld ~ 5 ongewone reisbestemmingen voor een bikini

Stop jij alleen maar een bikini in je bagage als je op strandvakantie vertrekt? Je neemt geen badpak mee op bijvoorbeeld een wandelvakantie in Schotland? En ook niet wanneer je op citytrip gaat? Oei.
Ik kan je verzekeren: een bikini komt altijd van pas. Als je dus je volgende reis plant – maakt niet uit waarheen – kies dan eerst even een mooie bikini uit. Pak hem netjes in tussen je andere reisspullen en laat hem nooit meer thuis achter. Ik zal je vertellen waarom.

Schotland, bikiniland

Als je aan Schotland denkt, dan denk je aan ruw weer, mossige heuvels en wandelschoenen. In Schotland regent het inderdaad vaak, maar het kan er ook heel zonnig en warm zijn. Dat ondervond ik, toen ik voor het eerst de Schotse Highlands verkende. Ik had alles bij voor een stevige wandelvakantie: gepast schoeisel, een rugzak, kaart en kompas … en dan stuit ik plots op een helder en erg toegankelijk riviertje in Glen Affric. Koud, maar zalig om in te zwemmen! Dan ben je blij dat je ook je bikini bij hebt.

River Affric in Schotland
Het riviertje van de Schotse vallei, Glen Affric

Citytrip in bikini

Een citytrip kan in elk seizoen van het jaar. Ook bij slecht weer blijf je niet thuis. Overdag spurt je van het ene museum naar het andere, van de kathedraal naar het belfort en dan weer het volgende historische gebouw binnen. Maar ‘s avonds heb je misschien geen zin meer om nog op kroegentocht te gaan in dat hondenweer en blijf je liever in het hotel. Gelukkig heb je een accommodatie met binnenzwembad gekozen en heb jij je badpak mee.

Skivakantie met een extraatje

Ik ga op sneeuwvakantie en ik neem mee: een warme jas en een bikini. Vind je dat een rare combinatie? Zo onlogisch is dat helemaal niet. Na de latten en de après-ski wil je vast en zeker nog even in de sauna of jacuzzi. Ontspannen in de wellness en nagenieten aan de rand van het zwembad: de ideale plek om met je nieuwe bikini te pronken.

Széchenyibad in Boedapest Hongarije
Széchenyibad in Boedapest, Hongarije

Cultuurreis met kuren

Heb je een cultuurreisje geboekt naar Hongarije? Tien dagen met een touringcar van de ene historische site naar de andere, met de hoofdstad als kers op de taart? Maar wat hebben ze in Boedapest nog naast het indrukwekkende parlementsgebouw? Het al even imposante Széchenyibad. Dit openbare badhuis is het grootste medicinale kuuroord van Europa en bestond al in 1881. En daar kun jij ten volle van genieten, want jij hebt je badpak meegebracht.

Voor de thuisblijvers

Ga je niet op vakantie of heb je geen budget om te reizen? Hou die bikini toch maar bij de hand. Op een zonnige dag hoef je dan niet lang te zoeken om even een uurtje te zonnebaden in de tuin of op het balkon. Dan komt zo’n modieuze bikini als geroepen en schrikt de buurman zich geen hoedje als hij een blik over het tuinmuurtje werpt.

Waar je ook heen gaat op vakantie, neem altijd een bikini of badpak mee. Het kledingstuk neemt weinig plaats in en past zelfs in je handbagage of in je backpack. Want ook op ongebruikelijke reisbestemmingen komt zo’n kleinood vaak van pas.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *