Overbruggen, kunst in Dordtse brugwachtershuisjes< Terug

Tentoonstellingen

Kunstproject i.s.m. zes lokale kunstenaars waarin vijf brugwachtershuisjes in Dordrecht de hoofdrol spelen. Als eerste zal er kunst te zien zijn bij de Draaibrug en de Prins Hendrikbrug. De andere brugwachtershuisjes volgen in het voorjaar van 2018. Dit zijn de huisjes aan de Engelenburgerbrug, Boombrug en Riedijksbrug. Het project is een initiatief van Stichting Brugwachtershuisjes i.s.m. de gemeente Dordrecht.

De omgeving van de Prins Hendrikbrug zag er ooit heel anders uit. Dit kunstwerk slaat een brug tussen heden en verleden. Het zwart-wit van toen versus de kleuren van nu.

Bij het brugwachtershuisje van de Draaibrug maken voorbijgangers kennis met het oude verhaal van de Schapenkoppen, een volksvertelling waardoor de Dordtenaren nog steeds deze naam hebben.

Openingsdata en tijden

Datum vanaf
vrijdag 15 dec 2017
Datum t/m