Arrangement 'veelzijdig Gorinchem en Slot Loevestein'

woensdag 1 mrt 2017

Compleet dagarrangement voor groepen in Gorinchem en Slot Loevestein.

10.00 – 10.45 uur: 
U wordt verwacht in café-restaurant de Hoofdwacht. In dit statige gebouw uit 1792 staat de koffie met appelgebak voor u klaar. Hier proeft u de sfeer van honderd jaar geleden, met eikenhouten tafels, kaarsen en oude prenten van Gorinchem aan de wanden. Hier wordt u opgehaald door de VVV-gids.

10.45 – 12.15 uur:
De VVV-gids(en) neemt u mee voor een wandeling door de mooie vestingstad Gorinchem.

12.15 – 13.45 uur:
Uw lunch staat op u te wachten bij De Hoofdwacht.

14.15 – 14.45 uur:
Overtocht naar Slot Loevestein met Riveer vanuit Gorinchem. De vaartocht heeft een tijdloze charme waar jong en oud van zullen genieten. Hier varen, met de mooie dijken, uiterwaarden en vestingwerken is een belevenis op zich. In Woudrichem moet u overstappen op een andere boot van de Veerdienst (of het voetveer) die u naar Loevestein brengt. (of buiten de vaste vaartijden huren we een watertaxi in, dit hoort u wanneer u reserveert)

15.00 – 16.30 uur:
Tijdens uw bezoek komt u van alles te weten over dit bijzondere slot dat ridder Dirc Loef van Horne rond 1368 liet bouwen. Het kasteel en de vesting zijn, met de nieuwe presentatie 1001 bommen en granaten, met behulp van een persoonlijke sleutel zelfstandig te bezoeken; u bepaalt uw eigen tempo. Gidsen vertellen korte verhalen over het ontstaan van Loevestein, de Nederlandse opstand en Hugo de Groot.

16.46 – 17.45 uur:
U verlaat het imposante slot en vaart via het fraaie vestingstadje Woudrichem weer terug naar Gorinchem. In Woudrichem stapt u om 17.30 weer op de boot naar Gorinchem. (of u vaart met de watertaxi buiten het seizoen) 


Inclusief
- 1 keer koffie / thee met gebak
- Stadswandeling onder begeleiding van een VVV-gids
- Lunch
- Overtocht veerdienst Gorinchem – Loevestein v.v. 
- Bezoek aan Slot Loevestein


Bijzonderheden
Slot Loevestein: mei tot en met september dagelijks geopend, van oktober tot en met april alleen de weekenden (en schoolvakanties). In de weekenden en in de maanden juli en augustus vaart u vanuit Gorinchem naar Slot Loevestein met de watertaxi.

Prijzen: € 46,25 per persoon (vanaf 10 personen)

 

Kijk voor meer informatie op www.opstapinzuid-holland.nl

  • print

VVV Idee

Schuitje varen, theetje drinken

Populair dagje in Dordrecht! Wandelen door de oude binnenstad, lunchen, varen met een fluisterboot en chocolade proeven! Verkrijgbaar bij VVV Dordrecht.

Lees meer

Stadswandeling Dordrecht

Maak een stadswandeling door historisch Dordrecht o.l.v. een VVV gids, van april t/m september elke woensdagochtend 11:00 uur vanaf de VVV.

Lees meer

Content VVV Idee